Incepand de maine cateva terminale Samsung ar putea fi interzise pentru import si comercializare in SUA

  In cursul lunii august o agentie federala din SUA a dat castig de cauza companiei Apple intr-un proces intentat celor de la Samsung pentru copierea functiilor unor iDevice-uri, decizia lor fiind de a interzice importul si apoi comercializarea unor terminale Samsung in SUA. Decizia urmeaza sa intre in vigoare maine, insa cei de la Samsung au cerut administratiei prezidentiale din SUA sa o anuleze, exact precum a procedat Barack Obama in cazul celor de la Apple, ajutand compania din Cupertino sa nu ajunga in situatia in care ar putea ajunge coreenii maine.

  Reprezentantul unei comisii guvernamentale care investigheaza cererea Samsung celor de la Samsung de a anula decizia, a afirmat ca deocamdata nu a luat o hotarare cu privire la ea, insa va fi obligat sa dea un raspuns pana maine. Desi cei de la Samsung au afirmat in cerere ca administratia prezidentiala nu trebuie sa dea lumii intregi impresia ca favorizeaza companiile locale in asemenea chestiuni legale, reprezentantul ministerului comertului sustine ca acest lucru nu se va intampla, insa sansele ca Samsung sa beneficieze de acelasi tratament nu sunt chiar atat de mari.

  In cazul in care o interdictie de import va fi impusa, cei de la Samsung nu vor mai putea aduce in SUA o serie de terminale vechi care nu mai genereaza foarte mult interes, insa coreenii vor putea comercializa unitatile disponibile in stocul magazinelor, urmand ca apoi sa nu mai importe nimic.