iPhone 5S vs Galaxy Note 3 vs HTC One vs LG G2 vs Samsung Galaxy S4 – comparatia ecranelor

  Avand in vedere popularitatea iPhone 5S, cei de la phonearena s-au gandit sa compare ecranul terminalului celor de la Apple cu cele ale HTC One, LG G2, Samsung Galxay S4 si Samsung Galaxy Note 3. In imaginile acestui articol aveti prezentate rezultatele comparatiei si terminalul celor de la Apple obtine o nota finala de 8.5, fiind plasat, impreuna cu HTC One, in topul smartphone-urilor concurente. In ceea ce priveste luminozitatea si vizibilitatea Retina Display-ului, doar HTC One a egalat iPhone 5S-ul companiei Apple, terminalele Samsung inregistrand cele mai mici note.

  In testul privind reproducerea culorilor, terminalul Apple s-a plasat pe prima pozitie, avand nota 8, cu un punct mai mare decat HTC One, cu doua mai mare decat LG G2 si cu 3 mai mare decat terminalele Samsung care, din nou, s-au plasat pe ultima pozitie. In ceea ce priveste rezolutia, iPhone 5S s-a plasat pe ultima pozitie, insa la un singur punct distanta de competitorii sai, acestia punand la dispozitia utilizatorilor rezolutii 1080p fata de cei 1136 x 640 pixeli ai iPhone 5S.

   La final ramane testul privind unghiul de vizibilitate al continutului, iar aici toate cele 4 terminale au iesit la egalitate, ele primind nota 8 din acest punct de vedere. Dupa cum puteti vedea si in rezultatul final, iPhone 5S are un ecran la fel de bun precum HTC One, terminalul taiwanezilor fiind laudat de extrem de multa lume, insa din pacate vanzarile nu au fost pe masura laudelor.

14 COMENTARII

  1. Daca iphone 5/ 5s are cel mai bun ecran si mai ales ca este mai bun decat amoledul este clar cine a facut testele…sa fim seriosi…..pai amoledul este singurul ecran cu negru profund el neavand nevoie sa lumineze parti nefolosite ceea ce duce la negrul 10% real….cei drept ca luminiozitate este mai luminos iphone 5 si asta ajuta in lumina soarelui dar nici chiar dublu cum zic ei ……de fapt testele se pot vedea si pe gsm arena …unde iphone 5/5s sunt pe primul loc urmate indeaproape de galaxy s4, note 3….nu ma intereseaza pe mine ca sunt fani dar poate unii chiar isi formeaza o anumita idee cand isi cumpara un telefon …..oricum iphone are unul dintre cele mai bune ecrane dar nu chiar atat de perfecte cum spune acest test si nici note 3 nu are cel mai slab ecran …sa fim seriosi

  2. MAi cand ii aud pe astia cu negrul, negrul curat, auzi, vad pe numeroase forumuri zicala asta dar hai sa gandim putin logic, majoritatea continutului pe telefoane bate spre culori deschise, paginile web pe alb…deci cu ce ma ajuta negrul curat ? in multe situatii cand stai cu telefonu peafara, ia da brightness la max cu s4 sau 5/5s, vezi cu ce te ajuta negrul ? Aveti fetishuri cu negru…intradevar e avantaj de consum dar e unul fara prea mare ajutor pt ca nu stau ore intregi in meniul de setari care e ca un DOS expirat ca sa simt consumul redus pe negru curat :))

  3. @razvan nu-i adevarat.Are ecran bun, aproape ca Retina Display, dar culorile nu mi se par atat de grozave.Personal tot Retina Display il consider superior din cauza culorilor naturale si a unghiului de vizibilitate.In lumina soarelui se vede foarte bine daca ai brightness-ul la maxim.De S4 n-are rost sa vorbesc.Cand corecteaza culorile alea suprasaturate de desene animate, atunci pot sa se compare cu Apple.

  4. Note3 are unu din cele mai laudate ecrane.
    Iar la rezolutie 5s primeste 9? sa fim seriosi!
    La S4 si Note3 e normal sa iasa prost in ce priveste culorile daca le tii pe modul dynamic. Pe natural nu mai sunt asa suprasaturate.
    Astia de la phonearena is sparti rau.

  5. Pai eu zic ca iphone nu merita 9 la testul de rezolutie. Se compara cu fullhd?

    Si cel mai tare ma distreaza cand vad ca ei la “color reproduction” compara albul de la note3 cu cel de la 5s. Pai ce treaba are albul care nu e culoare in comparatia asta?

  6. Oricum imi mentin parerea ca cei de la phonearena nu prea le au cu testele, la fel au facut si la poze, isi dau cu parerea mai mult, dar nu pot fi luati in serios cum sunt gsmarena.

  7. Numa cand vezi acolo ca iphone primeste nota 9 la rezolutie care e mult sub fullhd … iti dai seama ce test grozav… amoledul de pe terminalele galaxy are niste probleme in lumina soarelui sau la culori deschise dar la culori inchise face legea negru e negru nu ca pe iphone un gri (am pus fata in fata si am vazut) cei drept cand deschizi o pagina web si vezi “albu” de pe galaxy ramai putin dezamagit :)) oricum la s4 si la note 3 s-a mai reparat problema asta dar tot sub concurenta e la culorile deschise