iPhone 5S reprezinta aproape doua treimi din vanzarile de terminale iPhone pentru luna septembrie

2

  Desi a fost disponibil pe piata pentru doar un sfert din luna septembrie, terminalul iPhone 5S a generat aproape doua treimi din vanzarile de terminale iPhone in luna septembrie. Informatiile vin de la agentia CIRP, ea facand un studiu printre cei care au achizitionat noi terminale iPhone in luna septembrie in SUA si separat de noul terminal, iPhone 5C a generat 27% din vanzari, in timp ce iPhone 4S doar 9% din vanzari. Facand o comparatie cu luna octombrie a anului trecut, aflam ca iPhone 5S se vinde aproape la fel de bine precum iPhone 5, cu o luna mai tarziu, iPhone 5C inregistrand vanzari mai bune decat iPhone 4S in aceeasi perioada.

The relative performance of all three iPhones is generally in line with the performance of the similarly priced phones following the launch of the iPhone 5 in 2012. Over time, the lower-priced phones have tended to gain share versus the flagship phone, after the initial rush of dedicated upgraders to the newest device. So we expect that the 5c will account for a higher percent of total U.S. iPhone sales in the coming months, but the design changes may alter that dynamic. The iPhone 5c may appeal to different buyers than the legacy 4S did last year, or the new 5s will this year.

  Desi vestile sunt bune pentru Apple, un start puternic nu denota faptul ca vanzarile urmatoare vor fi la fel de bune, cel putin nu pentru iPhone 5C, un terminal care nu este chiar atat de popular in randul consumatorilor. Desi dispozitivul gandit pentru a inlocui iPhone 5 pe piata(acesta trebuind sa fie disponibil impreuna cu iPhone 5S si iPhone 4S) inregistreaza vanzari mai bune decat iPhone 4S anul trecut(atunci acesta fiind pe locul 2 o oferta Apple) ramane de vazut cum se va descurca el in viitor.