Numarul de utilizatori care achizitioneaza pentru prima oara un iPhone este continua scadere conform analistilor americani

  Analistii celor de la Bernstein au conceput graficul prezent in imaginea de mai sus, el avand rolul de a ne prezenta modul in care vor evolua vanzarile de terminale iPhone in urmatori ani. Analistii sustin ca anul acesta doar 54% dintre vanzarile de iPhone-uri vor fi catre utilizatori noi, procentul fiind cu 8% mai mic decat cel inregistrat in cursul anului trecut. Avand la baza un model cunoscut doar de catre ei, analistii prezic faptul ca anul viitor acest procent se va reduce cu nu mai putin de 17%, iar in 2015 va scadea cu inca 9%.

  Numarul de utilizatori care fac upgrade de la versiuni anterioare ale iPhone va continua sa creasca in urmatorii ani, numarul celor care cumpara un iPhone in baza promovarii facute de catre operatori urmand sa scada. Practic analistii prezic un viitor sumbru pentru iPhone-ul celor de la Apple, insa realitatea este ca ei au gresit in trecut si nu au de unde sti care vor fi intentiile consumatorilor anul viitor, sa nu mai vorbim de anul 2015, asa ca ramane sa vedem cum ii va surprinde Apple.

3 COMENTARII

  1. Asa este ! Au putini in comparatie cu restul telefoanelor din piata mondiala
    Sunt putini cei care platesc mult ptr un smartphone
    Dar trendul este adevarat cu aproximatie, deoarece numarul celor care nu au iphone sau smartphone este in scadere pe masura ce acel segment a achizitionat unul.
    Smsugi si Lege si HasTeasCe au luat o parte lasata liberea de “restul”
    Cand te imbraci de la Desiqual sigur vrei sa fi diferit! Asa ca vrei sa fi diferit si in restul si nu iti cumperi iphone ( ptr ca nu i telegi conceptul! Sigur nu ai fosta acolo ca S. JOBS a dat ceea ce un coreean nu va putea da vreodata
    Sa privim Europa in istorie arhitectura si limbaj si vom intelege de ce ceasul nu este noco macar la NY ! Este in Europa!!!
    Si va fi