Safari protejeaza in sfarsit utilizatorii impotriva malware-ului rulat prin intermediul Adobe Flash

  Adobe Flash Player a fost unul dintre “inamicii” lui Steve Jobs, fostul CEO Apple refuzand din adancul fiintei sale sa implementeze acest plugin in iOS-ul pentru iDevice-uri si acest lucru a dus, intr-un final, la o reducere semnificativa a utilizarii sale pe terminale mobile. Desi timp de ani de zile Safari pentru OS X rula plugin-ul Flash lasandu-l sa faca orice doreste si sa ruleze codul oricum, incepand cu Safari 7 si OS X Mavericks acest lucru se schimba, pluginul-ul Adobe Flash ruland in sandobx mode.

Over the last few years, Adobe has protected our Flash Player customers through a technique known as sandboxing. Thus far, we have worked with Google, Microsoft and Mozilla on deploying sandboxes for their respective browsers. Most recently, we have worked with Apple to protect Safari users on OS X. With this week’s release of Safari in OS X Mavericks, Flash Player will now be protected by an OS X App Sandbox.

  Intr-un articol publicat pe propriul blog, compania Adobe anunta aceasta schimbare si practic acum plugin-ul flash va putea rula cod doar in baza permisiunilor setate de sistem, astfel ca eventuale aplicatii malware nu vor putea afecta utilizatorii. Schimbarea este binevenita si trebuia implementata cu mult timp in urma, Apple “intrand in rand cu lumea”, Google, Microsoft si Mozilla implementand acest sistem cu destul timp in urma.

3 COMENTARII

  1. Nu știu dacă are legătura, dar pe mai multe site-uri unde este necesara logarea safari rămâne la pagina de log on sau nu merge cum trebuie. Exemplu ar fi pe vplay la colectii. Pe chrome merge, dar as prefera safari. Mai are cineva probleme de genul? Precizez problema e pe iPad 3. Pe iPhone 5 merge.

  2. Eu am probleme cu Safari pe MacBook: problemele apar doar pe siteul tocmai…se incarca doar jumate de pagina si nu am cum sa fac scrool. Dupa cca 5 secunde se incarca si restul. Pe chrome nu am aceasta problema.