Prima Pagina Apple Oferind gratuit OS X Mavericks, Apple inca vinde vechi versiuni ale OS...

Oferind gratuit OS X Mavericks, Apple inca vinde vechi versiuni ale OS X

  Desi compania Apple ofera gratuit OS X Mavericks pentru toti posesorii de Mac-uri compatibile cu aceasta versiune a sistemului de operare, compania continua sa vanda vechile versiuni ale OS X. Mai exact, OS X Snow Leopard, OS X Lion si OS X Mountain Lion sunt disponibile pentru achizitie in magazinul online al celor de la Apple, intreaga situatie fiind destul de curioasa. Nimeni nu stie de ce a ales Apple sa vanda in continuare aceste vechi versiuni ale OS X, insa probabil o face pentru a motiva utilizatorii sa renunte la Mac-urile foarte vechi.

  Ca sa fiu sincer, strategia companiei americane nu-i ajuta in vreun fel imaginea si probabil ar fi fost mai bine daca decidea sa ofere totul gratuit, insa ei stiu mai bine cum vor sa-si forteze motiveze clientii sa cumpere Mac-uri.

 • cond0r

  Eu sunt de parere ca motiveaza utilizatorii sa instaleze Mavericks, acesta fiind gratuit, iar ei se vor putea lauda cu numarul de utilizatori care folosesc ultima versiune a sistemului de operare.

  Iar oricne s-ar gandi sa instaleze o versiune mai veche din varii motive, ori plateste pt. aceasta versiune, ori este motivat/fortat sa se razgandeasca si sa-si instaleze ultima versiune.

  Nu stiu pe cine ar forta/motiva ei sa plateasca de la $1000 in sus pt. un mac nou, in loc sa plateasca $20 pt. SL, Lion sau Mountain Lion si sa-si pastreze mac-ul vechi.

 • LucianS

  Pentru ceilalti fara mac-uri nu exista posibilitatea legala de a instala os x?Am un laptop lenovo g500 cu procesor intel.

 • Ovidiu

  Nu se poate Lucian.

 • LucianS

  Multumesc de raspuns Ovidiu.

 • Mita

  Salut LucianS se poate instala osx si pe laptop fara nici o problema trebuie doar sa ai un procesor de 64 de biti si restul se rezolva ușor ușor cu kext-uri Daca vrei sa te ajut te rog sa mă anunti.

 • Don

  @Mita te rog arata.mi cum poti sa pui cu kext.uri pe un laptop osx..nu conteaza care.Am mai incercat dar nu mi.a iesit:(

 • LucianS

  Procesorul dual-core B960 sandy bridge de 2,2 e compatibil Mita?Multumesc.

 • Mariuss

  LucianS, cu o mașina virtuală e cel mai simplu

 • Anonimous

  Pai snow leopard este pe cd, mai greu implementarea functiei de download din macappstore. Iar de lion/ML nu cred ca mai sunt multi care sa le cumpere, majoritatea le au, iar cine isi ia nou, oricum nu instaleaza o versiune mai vehce.

 • Adi

  @anonimous Macappstore este din 10.6.4 (Snow leopard). Deci Daca ar pune in macappstore Snow leopard ti-ar trebui snow leopard ca sa poti cumpara snowleopard 😛
  In rest…tin de preturi fiinca vor unitate, cat mai multi usri pe acelasi SO