Samsung Galaxy S3 este prezentat ca avand un ecran care recunoaste mult mai exact atingerile decat cel al iPhone 5S si iPhone 5C (Video)

[youtube]http://youtu.be/qw3OkC5CaZU[/youtube]

  Acum cateva saptamani de zile au aparut benchmark-uri care ne dadeau de inteles ca iDevice-urile au ecrane ce recunosc mult mai rapid comenzile decat terminalele Android sau Windows Phone, iar un test facut recent incearca sa demonstreze ca lucrurile nu ar fi chiar atat de “roz”. Mai exact, o companie s-a gandit sa testeze acuratetea Retina Display-urilor gandite de catre Apple, iar rezultatul lor ar trebui sa demonstreze faptul ca partea central inferioara a ecranului are acuratete mare in recunoasterea atingerilor, insa marginile laterale si partea superioara n-ar fi chiar atat de bine calibrate.

  In contradictie cu ceea ce s-a descoperit in iPhone 5S si iPhone 5C, Samsung Galaxy S3 are un ecran a carui acuratete este mult mai exacta pe toata intinderea ecranului, iar imaginea de mai sus ar trebui sa fie cat se poate de “graitoare”. Folosind un robot pentru teste, cei care au gandit studiul au observat ca Retina Display-urile inregistreaza corect atingerile in zona centrala a tastaturii virtuale, iar maginile acesteia nu sunt chiar atat de bine acoperite de catre senzori, iar acest lucru este destul de adevarat.

  Totusi, in ciuda inexactitatilor, imi vine extrem de greu sa cred ca ecranul terminalului Samsung are o acuratete atat de mare precum cea prezentat in prima imagine, acesta fiind, practic, perfect, fata de ecranul din iPhone 5S sau iPhone 5C care pare facut pentru o clona chinezeasca.

UPDATE: Rezultatele acestui test sunt, desi surprinzatoare, corecte, insa ele nu iau in calcul un sistem inteligent implementat de catre Apple in iOS. Compania americana si-a calibrat ecranele si iOS-ul pentru a recunoaste atingerile in functie de moul in care este tinut ecranul in mana, iar testul nu a reprodus un grad de utilizare reala. Practic in cazul plasarii terminalului pe o suprafata plana rezultatele vor fi foarte proaste, doarece Apple a conceput iOS-ul pentru a compensa acuratetea cu modul in care este tinut terminalul in mana, insa chiar si asa, marginile genereaza destul de multe erori la utilizare.