MacBook Pro Retina Display 2013 este dezasamblat, este extrem de greu de reparat

  Avand in vedere ca versiunile de 13/15 inch ale MacBook Pro Retina Display 2013 au fost lansate inca de saptamana aceasta de catre Apple, era normal ca iFixIT sa dezasambleze ambele unitati pentru a afla ce se ascunde in interiorul lor. Pentru inceput ni se spune ca ambele modele obtin nota 1 din 10 in ceea ce priveste usurinta cu care pot fi reparate, insa probabil nimeni nu mai este uimit de faptul ca Apple construieste produsele sale in asa fel incat ele sa nu poata fi reparate decat ce service-urile sale autorizate.

  Separat de aceasta problema, aflam ca Apple a implementat un nou sistem de racire, mult mai discret, pentru paltforma Intel Haswell, iar aici trebuie sa le multumim celor de la Intel. Continuand aflam ca bateria este lipita de touchpad si este foarte greu de inlocuit, ea acoperind acum cablul care conecteaza touchpad-ul de placa logica, ecranul este lipit de ecranul de protectie si trebuie schimbate impreuna in caz de defect, RAM-ul este sudat pe placa de baza, iar acest lucru impiedica upgrade-ul de orice fel. Singura parte buna este ca PCIe SSD-ul nu este un disk standard de 2.5 inch si ar putea fi schimbat in viitor.

  Din pacate atunci cand va ganditi sa achizitionati oricare model al noului MacBook Pro Retina Display ar trebui sa va ganditi inclusiv pentru viitor, deoarece sansele de a face un upgrade sunt aproape inexistente.

3 COMENTARII

  1. Sincer nu cred ca este asa de greu de reparat , noi din Romania NU suntem in stare sa il reparam ! Bunicul meu avea un bmw e30 care mi a ramas mostenire mie ! tin minte din ce imi povestea , cand a venit cu masina in tara in 92 a avut o problema la injectoare si a dus o ” la reparat ” dar surpriza nimeni din ro in 92 nu a putut sa repare o problema minora la injectoare toti intrebau unde este ” carburatorul ” dar masina era pe injectie electronica ! asa este si cu MacBook Pro Retina Display 2013 …