Neurocam inregistreaza undele cerebrale, functioneaza cu ajutorul unui iPhone 5S (Video)

[youtube]http://youtu.be/W67LvAYAkY4[/youtube]

  Neurocam este denumirea unei recente inventii pe care o aveti prezentata in clipul video de mai sus, ea fiind capabila sa inregistreze undele cerebrale ale oamenilor, iar in baza lor inregistreaza imagini folosind o camera. Practic vorbim despre o casca la care este atasat un iPhone 5S, un senzor si o camera, o aplicatie din iPhone actionand camera in momentul in care senzorul detecteaza unde cerebrale care ii dau de inteles ca un anumit lucru este interesant pentru noi, inregistrarile putand fi mai apoi vizionate in iPhone.

Right now, the iPhone’s camera is ready to record what’s in my line of sight through a prism. The iPhone shows what the camera has captured, so it feels as if it’s reading my mind. My brain-waves are analyzed by an iPhone app, which quantifies my level of interest on a scale from 0 to 100. If the level exceeds 60, the number turns red, and the camera starts to record automatically, producing a 5-second GIF animation. We’re using the iPhone so that analysis and capture can be done with one device. But this is still a concept model. So, we think there are lots of possibilities, such as turning this into a wearable camera.

  Practic ideea este de a demonstra lumii intregi cum pot fi imbinate tehnologiile privind inregistrarea undelor cerebrale si un simplu smartphone, intregul sistem putand fi destul de util in viitor. Atunci cand vedeti ceva interesant, un sistem de acest gen ar inregistra imagini pentru ca mai apoi voi sa puteti viziona din nou ceea ce ati vazut initial doar in trecere. Chiar daca Neurocam este acum doar un simplu concept, cred ca Google Glass-ul ar fi extrem de util cu un asemenea software.