Prima Pagina Apple iOS 7 Maps genereaza un scandal politic in Asia

iOS 7 Maps genereaza un scandal politic in Asia

  Sistemul Apple Maps al companiei din Cupertino face gafa dupa gafa si de la recentele probleme cu soferii directionati pe pista unui aeroport trecem acum la o problema politica mult mai grava. Se pare ca in Asia, Apple nu recunoaste Taiwan-ul ca un stat suveran, ci precum o provincie a Chinei, tara careia Apple ii acorda tot mai multa importanta, din toate punctele de vedere. Atat aplicatia Maps pentru iOS 7, cat si aplicatia Maps pentru OS X Mavericks afisau in acelasi mod informatiile despre Taiwan, iar ministerul de externe a trimis deja o plangere catr ecompania americana.

The move came after local internet users found that maps on the operating systems iOS 7 and version OS X Mavericks automatically displayed “China Taiwan province” in simplified Chinese characters whenever they searched for “Taiwan”. “It does not fit with the reality,” Kelly Hsieh, the head of the foreign ministry’s Department of North American Affairs, told reporters. “We’ve made representations to Apple. Matters like this must not be compromised.”

Din pacate incidente de acest gen pot da nastere unor probleme diplomatice foarte mari, deoarece China inca nu este pe deplin impacata cu gandul ca Taiwan-ul nu mai este o provincie a sa. Desigur ca Apple va rezolva problema cat se poate de repede inainte ca spiritele sa se incinda in mod inutil, insa aparitia probleme este o noua dovada a faptului ca Apple Maps nu este un sistem in care utilizatorii trebuie sa isi puna increderea.

 • Laurentiu

  Ce sa mai zicem ca maps nu afiseaza si nici nu gaseste nicio strada din Sibiu!!! Sau doar 5s-ul meu s-o fi luat razna?

 • Vlad P

  Cam penibil zic…avand in vedere ca trei sferturi din componentele oricarui device vandut de Apple e made in Taiwan….E tare sa nu ai habar unde sunt facute chestiile pe care le vinzi. Doar ca evident ca stiu, dar e mai bine sa pupi putin fund chinezesc ca deh…face profit.

 • Delirium

  Si pupa, dar si baietii si fetele ingineri se pare ca nu prea stiu istorie si geografie pe cit stiu matematica si algoritmi.

 • JPN

  Apple nu uita ca fabrica iDeviceurile pe teritoriul PRC , si probabil chinezii le-au sugerat asta cum sugereaza multor firme , sa minimizeze promovarea ROC (Republic of China (Taiwanul adica)

  Curios e ca firmele din ROC au fabricile in PRC , asta nu pare o problema atata timp cat se genereaza $ si RMB care merg la statul chinez (PRC) desi profitul merge la firmele ROC (Taiwan)

  E ca si cum Apple nu ar pune pe harta Transnistria , iar firma Foxxcon din Transnistria ar produce iDeviceurile in rep.Moldova .

 • Cristi

  Nici in Suceava nu are strazile Maps in ideea in care Google maps afiseaza pana si cea mai mica straduta. Acoperirea e lame in Romania (harti TomTom cu acoperire de baza…)

 • @Cristi: Sa stii ca in Suceava au fost la un moment dat, nu erau multe, dar macar aparea ceva. Dupa lansarea iOS 7,ele au disparut subit.