iOS 7 Maps genereaza un scandal politic in Asia

  Sistemul Apple Maps al companiei din Cupertino face gafa dupa gafa si de la recentele probleme cu soferii directionati pe pista unui aeroport trecem acum la o problema politica mult mai grava. Se pare ca in Asia, Apple nu recunoaste Taiwan-ul ca un stat suveran, ci precum o provincie a Chinei, tara careia Apple ii acorda tot mai multa importanta, din toate punctele de vedere. Atat aplicatia Maps pentru iOS 7, cat si aplicatia Maps pentru OS X Mavericks afisau in acelasi mod informatiile despre Taiwan, iar ministerul de externe a trimis deja o plangere catr ecompania americana.

The move came after local internet users found that maps on the operating systems iOS 7 and version OS X Mavericks automatically displayed “China Taiwan province” in simplified Chinese characters whenever they searched for “Taiwan”. “It does not fit with the reality,” Kelly Hsieh, the head of the foreign ministry’s Department of North American Affairs, told reporters. “We’ve made representations to Apple. Matters like this must not be compromised.”

Din pacate incidente de acest gen pot da nastere unor probleme diplomatice foarte mari, deoarece China inca nu este pe deplin impacata cu gandul ca Taiwan-ul nu mai este o provincie a sa. Desigur ca Apple va rezolva problema cat se poate de repede inainte ca spiritele sa se incinda in mod inutil, insa aparitia probleme este o noua dovada a faptului ca Apple Maps nu este un sistem in care utilizatorii trebuie sa isi puna increderea.