MacBook Pro Retina Display 2013 ofera viteze de scriere/citire de peste 1 GB/s

  Compania Apple a lansat MacBook Pro Retina Display 2013 acum aproape doua saptamani de zile, iar astazi vedem primele benchmark-uri pentru noile SSD-uri PCIe utilizate pe platforma Intel Haswell. Multumita acestor SSD-uri si a utilizarii a 4 canale PCIe pentru transferul de date, unitatile de stocare permit atingerea de viteze de scriere/citire de peste 1 GB/secunda, iar asta in conditiile in care Apple sustine ca vitezele maxime ar fi de doar 775 MB/s. Apple este deocamdata singura companie care utilizeaza aceasta tehnologie PCIe pentru mediile de stocare din laptop-uri si ofera performante extrem de bune pentru produsele sale, astfel ca transferul de date se va face aproape instantaneu.

  Din pacate noua tehnologie PCIe pe 4 canale este utilizata doar in MacBook Pro Retina Display 2013 cu ecran de 15 inch, versiunile cu ecrane de 13 inch utilizand doar doua canale si atingand viteze de scriere/citire mult mai mici. Probabil nimic nu se va schimba in anii urmatori din acest punct de vedere, compania Apple dorind sa ofere in continuare o metoda de a diferentia produsele sale de top, iar daca va aflati in cautarea unui laptop foarte performant, atunci MacBook Pro Retina Display 2013 15 inch este o alegere perfecta.

3 COMENTARII

  1. PC-ul meu, vechi de 3 ani de zile, scoate viteze de transfer mult mai mari (SSD RAID 0) si pot sa va spun ca peste o anumita rata de transfer (timp de acces) nu se mai simte nicio diferenta.