Prima Pagina iOS Windows Phone surclaseaza iOS in 19 piete de glob

Windows Phone surclaseaza iOS in 19 piete de glob

  Analizand cifrele de vanzari publicate luna trecuta de catre principalii producatori de terminale mobile, cei de la Canalys au ajuns la concluzia ca Windows Phone-ul a avut parte de cea mai mare crestere dintre toate sistmele de operare pentru terminale mobile. In momentul de fata Windows Phone-ul are 4% din piata globala a smartphone-urilor, avand o crestere de 185% in ceea ce priveste cota de piata si asta multumita celor 9.2 milioane de smartphone-uri Windows Phone comercializate in ultimele 3 luni de zile.

More interestingly, Windows Phone placed as the second biggest OS in 19 countries, including Finland, with a 39 percent share, Vietnam (16 percent), Italy (15 percent), Thailand (11 percent), Turkey (11 percent), and Russia (8 percent).

  In baza acestei cresteri, Windows Phone-ul se plaseaza pe pozitia a doua in topul celor mai utilizate sisteme de operare din 19 piete de pe glob, surclasand iOS-ul. Dupa cum puteti vedea si mai jos, in lista se regasesc tari importante pentru Apple, cum ar fi Italia, Turcia sau Rusia, insa aceste statistici au la baza DOAR cifrele de vanzari. Cei de la Canalys nu stiu cate terminale s-au vandut pe piata neagra in acele tari si nu stiu ce grad de utilizare exista pentru fiecare, deci vorbim despre date care in realitate ar putea fi complet diferite.

 • Lol

  Este normal clienti incearca si alte platforme multi dezamagiti de restrictiile celor de la apple ( exemplu deranjant enorm restrictia de a introduce browserelor propriul motor de browsing si suntem obligati sa navigam doar pe webkit-safari ) p

 • danyristea

  bleah…..

 • Alex

  Serios ? La cate restricti are platforma, pe tine te deranjeaza optiunea de browsing ?

 • adzzz

  mda… zaone os a tot vezi articole de genu… cand toate publicatiile spuneau ca windows phone creste super repede si ca nokia vinde in draci tu spuneai batman batman 🙂

 • Ovidiu

  Aici e vorba de un sistem integrat in care ai pe tel acelasi sistem de operare ca si pe PC, plus partea business de ofice nativ, si navigatie ofline gratis. Strategic vorbind este un fenomen firesc si inevitabil care va atrage utilizatori in continuare

 • Olimpiu

  Cred ca pentru unii poate fi un ajutor ca arata cam la fel SO si pe PC si pe tlf., dar eu nu ma omor dupa interfata asta noua Win 8 si m-as gandi de 2 ori (poate de 3) inainte de a-mi lua un tlf. cu sistem de operare Windows. Si spun asta dupa 20 de ani de Windows pe PC …

 • Florin.S

  Si eu m-am grabit sa imi cumpar un telefon cu wp8, dar in doua saptamani nu stiam cum sa scap mai repede de el. Asa ca dpmdv wp8 mai are mult de lucru, iar ca un top al sistemelor de operare este: 1. Ios, 2. Android, 3. Wp8. Si asa va ramane mult timp.

 • Cristi

  Am instalat pe Iphone 4 noul IOS 7 si vrea sa spun ca telefonul merge execrabil. Practic Apple ma obliga sa-mi cumpar un telefon iPhone mai performant.
  Dupa ce am cumparat iPhone 3G si 4 cred ca nu imi mai cheltuiesc banii pe iPhone.
  Aceste telefoane de la Apple am observat ca sunt mai putin performante decat concurenta tocmai ca Apple sa isi oblige cumparatorii sa-si schimbe telefonul.