Windows Phone surclaseaza iOS in 19 piete de glob

  Analizand cifrele de vanzari publicate luna trecuta de catre principalii producatori de terminale mobile, cei de la Canalys au ajuns la concluzia ca Windows Phone-ul a avut parte de cea mai mare crestere dintre toate sistmele de operare pentru terminale mobile. In momentul de fata Windows Phone-ul are 4% din piata globala a smartphone-urilor, avand o crestere de 185% in ceea ce priveste cota de piata si asta multumita celor 9.2 milioane de smartphone-uri Windows Phone comercializate in ultimele 3 luni de zile.

More interestingly, Windows Phone placed as the second biggest OS in 19 countries, including Finland, with a 39 percent share, Vietnam (16 percent), Italy (15 percent), Thailand (11 percent), Turkey (11 percent), and Russia (8 percent).

  In baza acestei cresteri, Windows Phone-ul se plaseaza pe pozitia a doua in topul celor mai utilizate sisteme de operare din 19 piete de pe glob, surclasand iOS-ul. Dupa cum puteti vedea si mai jos, in lista se regasesc tari importante pentru Apple, cum ar fi Italia, Turcia sau Rusia, insa aceste statistici au la baza DOAR cifrele de vanzari. Cei de la Canalys nu stiu cate terminale s-au vandut pe piata neagra in acele tari si nu stiu ce grad de utilizare exista pentru fiecare, deci vorbim despre date care in realitate ar putea fi complet diferite.