Prima Pagina Apple Apple publica o lista detaliata a cererilor de furnizare de date facute...

Apple publica o lista detaliata a cererilor de furnizare de date facute de catre agentiile guvernamentale ale diverselor state de pe glob

  Ignorand interdictiile impuse de catre NSA si alte agentii guvernamentale ale diverselor state de pe glob, compania Apple a publicat in cursul noptii trecute un document in care detaliaza toate cererile primite pentru furnizarea de informatii confidentiale ale clientilor sai. Mai mult decat atat, compania Apple descrie in acest document cum sunt administrate datele inregistrate de catre serviciile sale online, cum lucreaza cu guvernele diverselor tari pentru a furniza informatiile cerute de catre agentiile lor, ce tip de informatii cer agentiile guvernamentale de la ea, cum sunt primite si procesate aceste cereri in cadrul companiei si aici se opreste totul.

Apple offers customers a single, straightforward privacy policy that covers every Apple product. Customer privacy is a consideration from the earliest stages of design for all our products and services. We work hard to deliver the most secure hardware and software in the world, including such innovative security solutions as Find My iPhone and Touch ID, which have made the iPhone both more secure and more convenient. Perhaps most important, our business does not depend on collecting personal data. We have no interest in amassing personal information about our customers. We protect personal conversations by providing end-to-end encryption over iMessage and FaceTime. We do not store location data, Maps searches, or Siri requests in any identifiable form.

  Miscarea celor de la Apple este una extrem de curajoasa, in conditiile in care vorbim despre ordine de interdictie impuse de catre agentii federale si in cel mai rau caz, unele persoane ar putea fi trase la raspundere pe latura penala. Apple este singura companie care a avut curajul de a publica aceste date, iar asta desi Google, Microsoft si alti giganti ai industriei americane s-au plans din cauza faptului ca nu li se permite sa anunte public numarul de cereri de furnizare de date primite si ce fel de informatii au fost oferite.

Table 1 shows account requests. The U.S. government has given us permission to share only a limited amount of information about these orders, with the requirement that we combine national security orders with account-based law enforcement requests and report only a consolidated range in increments of 1000. Table 2 shows device requests. Even though device requests have not been the focus of public debate, we are disclosing them to make our report as comprehensive as possible. These may include requests for the customer contact information provided to register a device with Apple or the date the device first used Apple services. We count devices based on the individual serial numbers related to an investigation.

  Orientandu-ne acum asupra tabelului de mai sus, observam ca SUA are de departe cel mai mare numar de cereri facute catre Apple, ea fiind urmata la mare distanta de catre Marea Britanie, Spania, Germania si Italia. Daca privim de mai jos, observam ca SUA ramane in continuare lider in ceea ce priveste cererile, insa la o distanta nu foarte mare de ea regasim Brazilia, Germania, Italia, Marea Britanie Franta sau Australia, Apple cooperand intr-o anumita masura cu toate aceste tari.

 • Jack

  Faptul ca a publicat lista e apa de ploaie, nu se numeste curaj ci abureala – adica ia uite ce baieti buni suntem noi, ii dam in gat pe aia rai/i – ai sintetizat perfect afirmatia “Apple cooperand intr-o anumita masura cu toate aceste tari”, deci datele utilizatorului de idevice-uri sunt p****a p**ii, sunt “vomitate” de Apple la prima solicitare.

 • @Jack: Lol, ii obliga sa o faca. In momentul in care vine un ordin judecatoresc tu nu ai altceva de facut decat sa oferi informatiile, fara sa te opui. Daca te opui incalci legea, esti pasibil de arest, ancheta penala, bla bla. In SUA aia nu se joaca, asa cum se face in Romania. Cand ai mancat rahat in fata agentilor, te leaga, te bat si uita de tine, nu suporta toate mizeriile ca la noi.

 • Jack

  Nu sunt sigur ca este chiar asa! Nu sunt expert in legislatia americana, dar daca exista o lege care sa oblige companiile sa puna la dispozitia autoritatilor date personale despre clientii acestora (in conditiile in care nu sunt susceptibili de fapte grave cum ar fi terorismul sau ceva de genul) atunci incalca flagrant constitutia, chestia aia, stii tu, cu drepturile fundamentale ale omului, libertatea, neingradirea, liberul arbitru, viata privata, adica prostii d-astea minore, nesemnificative…
  Daca e lege de ce trebuie sa mearga pe blat (si autoritatile si companiile, Apple, in speta)?
  Din ce spui tu aici inseamna ca nu prea esti la curent cu ce se intampla prin lume (scandalul Snowden, Bradley Manning, etc).

 • sori

  Mandatele de ascultare – furnizare de date se dau personal – nu cred ca este cazul pt miliardele de date furnizate de detinatorii mai sus mentionati , deci se face by-pass-ind justitia .

 • Pingback: Apple este laudata pentru divulgarea informatiilor privind cererile de furnizare de date ale utilizatorilor | iDevice.ro()

 • Michaelworker

  Probabil in lista aia lunga de la Terms and conditions scrie ceva legat de informatiile noastre cum ca ar putea ajunge la agentiile federale