Samsung a divulgat informatii confidentiale privind acordurile de licentiere incheiate intre Apple si Nokia

  Acum cateva saptamani de zile v-am spus ca Samsung este acuzata de divulgarea de informatii confidentiale privind acordurile de licentiere dintre Apple si Nokia. Cerand ajutorul unei instante pentru a elucida problema si a sanctiona Samsung, Apple si Nokia sunt acum in postura de a propune aceste sanctiuni, urmand ca instanta sa decida daca ele vor fi aplicate sau nu. Judecatorul care a investigat problema si documentele furnizate de catre cele trei companii a decis ca Samsung a incalcat, aparent, o interdictie de a divulga date confidentiale din acordurile de licentiere ale Apple si Nokia.

  Avocatii celor de la Samsung sunt in mijlocul problemei, ei punand la dispozitia a peste 200 de persoane documentele cu pricina, Samsung fiind acuzata ca a permis acest lucru, fisierele cu documentele fiind disponibile in reteaua sa. Prin accesarea acestor informatii, Samsung ar fi avut parte de un avantaj pe piata terminalelor mobile si nu numai, iar acum compania ar putea fi sanctionata intr-o masura sau alta de catre o instanta americana, ea fiind obligata sa se apere in fata acuzatiilor formulate de catre Apple si Nokia.

  Un proces este programat pentru a incepe pe data de 9 decembrie, iar atunci vom afla ce au de spus coreenii in aparea lor.