Apple va investi 10.5 miliarde de dolari in roboti si diverse masini pentru asamblarea iDevice-urilor

  Foxconn, unul dintre principalii parteneri Apple, a investit sume enorme de bani in roboti care asambleaza terminale iPhone in fabricile sale, iar Apple a fost cooptata pentru a face investitii asemanatoare anul viitor. Compania americana va investi suma de 10.5 miliarde de dolari pentru automatizarea liniilor de asamblare detinute de catre partenerii sai, suma fiind extrem de mare pentru orice producator de smartphone-uri. Cele 10.5 miliarde de dolari vor fi utilizati pentru achizitionarea de masinarii care vor lustrui carcasele din plastic ale iPhone 5C si ale viitoarelor iPhone-uri asemanatoare, lasere si masini care vor taia carcasele din luminiu pentru Mac-uri, masini care vor testa camerele viitoarelor iDevice-uri si nu doar atat.

Apple Inc. is putting a record $10.5 billion to work in new technology — from assembly robots to milling machines — that consumers will never see. To get a jump on rivals like Samsung Electronics Co. and lay the groundwork for new products, Apple is spending more on the machines that do the behind-the-scenes work of mass producing iPhones, iPads and other gadgets. That includes equipment to polish the new iPhone 5c’s colorful plastic, laser and milling machines to carve the MacBook’s aluminum body, and testing gear for the iPhone and iPad camera lens, said people with knowledge of the company’s manufacturing methods, who asked not to be identified because the process is private.

  Investitia strategica facuta de catre compania Apple are rolul de a ii asigura posibilitatea de a produce indeajuns de multe terminale pentru a acoperi cererea fiecarei lansari, partenerii sai fiind mai mult decat multumiti sa primeasca echipamente si bani pentru a produce viitoarele  dispozitive Apple. Compania americana este recunoscuta pentru efectuarea unor asemenea investitii in idea de a obtine preturi de fabricare foarte mici pentru componente si asamblarea lor, ea incercand sa se distanteze de coreenii de la Samsung care in momentul de fata reprezinta cea mai buna optiune pentru Apple cand vine vorba de producerea iDevice-urilor.