Pentru prima oara in istorie, tabletele Android genereaza venituri mai mari decat iPad

  Dupa cum prea bine stiti deja, Apple a pierdut cu platforma iOS locul de lider pe piata tabletelor, mentinandu-si deocamdata pozitia de lider in topul producatorilor. Separat de pierderea privind suprematia in topul platformelor, cei de la Apple au pierdut suprematia si in ceea ce priveste veniturile generate de catre vanzarile de tablete iPad. Graficul de mai sus a fost conceput de catre cei de la IDC si in el vedem evolutia veniturior gneerate de catre tablete, iar in cazul iPad, Q2 2013 si Q3 2013 s-au dovedit a fi cele mai slabe perioade din ultimii ani.

For the first time, Android devices accounted for a greater share of the market in revenue terms than iOS. Android revenue share reached 46.2% in 3Q13, for the first time exceeding iPad share of 45.6%. Android’s unit share grew to 66.7% from 58.5% a year ago, largely driven by Samsung and Lenovo, while iPad share declined to 29.7% from 40.2%. 

  Desi trend-ul ar trebui sa fie ingrijorator pentru cei de la Apple, analistii care au facut aceste calcule sustin ca lansarea iPad Air si iPad Mini cu Ecran Retina ar trebui sa schimbe lucrurile in trimestrele urmatoare. Conform calculelor facute, Samsung si Lenovo au fost principalele companii care au generat cresteri substantiale ale cotei de piata a tabletelor Android, insa vorbim despre o crestere venita intr-o perioada in care Apple nu a avut produse noi pe piata.

1 COMENTARIU

  1. am luat un google nexus 7 din SUA cu 229usd si va spun cu mana pe inima ca in fiecare zi ca e mare ceartă in familia mea vizavi de tableta asta.
    Este pur di simplu o bijuterie , stau cel putin 3 ore pe zi cu ea.Iphone-ul meu a devenit doar un telefon de vorbit din pacate.
    Ecranul este superb, prin rootare merge cu stick 3g de la rds si pt moment detinr un raport calitate-preț imbatabil.