Phil Schiller sustine ca iPhone-ul a fost un produs de care a depins viitorul Apple

  In cadrul procesului dintre Apple si Samsung, care se desfasoara zilele acestea in SUA, SVP-ul diviziei de marketing al Apple, Phil Schiller, a depus marturie in fata instantei si a juratilor. In scurta sa interogare in fata instantei, Schiller a afirmat ca iPhone-ul a fost un produs de care a depins viitorul Apple, in momentul dezvoltarii sale fiind luate riscuri enorme pentru a se asigura lansarea sa pe piata. Apple si-a investit o buna parte dintre resurse in dezvoltarea acestui produs, iar daca el nu ar fi avut succes, atunci compania ar fi avut enorme probleme financiare.

There were huge risks [with the first iPhone]. We had a saying inside the company that it was a ‘bet-the-company’ product…We were starting to do well again in iPod… Then here we’re going to invest all these resources, financial as well as people, in creating this product.

  Desi initial 100 de persoane au fost implicate in proiectul privind dezvoltarea terminalului iPhone, in momentul de fata aproape toti angajatii Apple lucreaza intr-un fel sau altul la dezvoltarea sa, acesta fiind cel mai important produs din intreaga linie a celor din Cupertino. iPhone-ul genereaza cele mai mari venituri pentru Apple si in baza sa au crescut produsele adiacente ale companiei, deci riscurile asumate in trecut pentru dezvoltarea sa au fost pe deplin meritate.