Apple isi modifica parteneriatele cu producatorii de iDevice-uri pentru a isi creste profitul

  Recentele iDevice-uri lansate de catre Apple au afectat serios profitul generat la vanzarea fiecarei unitati, iar compania incearca sa isi creasca profitul aplicand o noua strategie in parteneriatele cu producatorii de iDevice-uri. Pana acum producatorii OEM aveau rolul de a cumpara componentele necesare procesului de productie, dar si de a executa productia efectiva, insa cei de la Apple ii vor degreva de achizitionarea componentelor necesare procesului de productie. Noua strategie va avea un impact negativ asupra profitabilitatii partenerilor companiei Apple, insa pentru cei din Cupertino impactul va fi pozitiv deoarece numarul de furnizori de componente este tot mai mare si incheierea de contracte directe i-ar putea oferi posibilitatea de a obtine preturi mult mai bune decat pana acum.

Apple has been adjusting its OEM operating model from OEMs being responsible for both component procurement and production, to purely production, according to Taiwan-based OEMs. The new strategy is expected to impact Taiwan OEMs’ profitability in the long term since some of their profits are generated from their cooperation with upstream suppliers, the sources noted. Since more suppliers are becoming capable of supplying components for Apple’s products, the US-based vendor has recently started adjusting its upstream partners in order to preserve more profits for its products. Apple has also agreed to let its OEMs raise quotes to maintain their gross margins, and the plan is expected to increase OEMs’ profits by 3-5%.

  Desi cei de la Apple au fost de acord sa creasca pretul de productie pentru a compensa intr-o anumita masura schimbarea strategiei sale, pe termen lung partenerii sai nu vor castiga la fel de multi bani. Apple este renumita pentru modul in care reuseste sa incheie contracte extrem de profitabile in ceea ce priveste achizitionarea de componente si producerea diverselor sale produse, asa ca strategia va avea cel mai probabil succes. Schimbarea va fi aplicata in timp, deci rezultatele vor veni abia peste cateva trimestre fiscale si vor ajuta compania Apple sa devina mult mai profitabila decat pana in prezent.

4 COMENTARII

  1. Ar fi frumos daca Apple ar avea mai mult respect fata de clientii sai din afara Sua. In europa pretul idevice-urilor e mult mai mare decat in Sua. Conversia usd-> eur nu e corecta fiind in avantajul apple

  2. Nelule apple vinde cu acelasi pret peste tot.. Diferenta de pret este in functie de tara.. Si in america difera pretul de la un stat la altul.. Depinde de impozite si de transport si etc.. Nu are treaba apple cu pretul..