Un fost broker a fost condamnat la 2 ani si jumatate de inchisoare pentru tranzactii frauduloase cu actiuni Apple care valorau 1 miliard de dolari

  Anul trecut v-am spus ca un fost broker din SUA a incercat sa faca tranzactii frauduloase cu actiuni Apple care valorau nu mai putin de 1 miliard de dolari, iar dupa un an de proces el a fost condamnat la 2 ani si jumatate de inchisoare. Fostul broker, numit David Miller, si-a recunoscut vinovatia in fata instantei americane, actiunile sale ducand la falimentul companiei Rochdale Securities. Miller si un complice neidentificat si-au mintit firma spunand ca achizitioneaza 1.625 milioane de actiuni Apple pentru un client, care de fapt dorea doar 1.625 actiuni, in ziua anuntarii rezultatelor financiare ale companiei in speranta ca ele vor creste si ei vor obtine un profit serios.

A former trader was sentenced to 2 1/2 years in prison on Tuesday for an unauthorized purchase of about $1 billion in Apple Inc stock that eventually led to the demise of financial services firm Rochdale Securities. Miller falsely told Rochdale the trade was for a customer who had, in fact, only asked to buy 1,625 shares, prosecutors said. When the gamble failed, Rochdale faced $5.3 million in losses on the additional unauthorized shares, leaving the firm undercapitalized, according to a related civil lawsuit filed against Miller by the U.S. Securities and Exchange Commission.

  Din pacate pentru ei, frauda a fost descoperita si acest lucru a generat o pierdere enorma pentru firma care a fost nevoita sa declare falimentul la scurt timp dupa inceperea anchetei autoritatilor. Separat de minciuna spusa propriei companii, Miller a incercat sa fraudeze o alta companie care i-a cerut sa vanda 500.000 de actiuni Apple in aceeasi zi, insa acea companie a reusit sa faca profit in urma actiunilor fostului broker si nu a fost identificata in proces de catre autoritati.

  Practic cineva a incercat sa isi fraudeze propria firma pentru a obtine un profit ascuns, probabil a influentat si evolutia actiunilor Apple pe bursa, insa in final el a fost condamnat la o pedeapsa nu chiar atat de usoara pentru infractiunea sa.