Viitorul SVP al diviziei de retail a companiei Apple ocupa locul 4 in topul celor mai influente persoane de afaceri de pe glob

  Angela Ahrendts va fi angajata de catre Apple in pozitia de SVP al diviziei de retail, iar cei de la CNN/Fortune o plaseaza pe pozitia a patra intr-un top al celor mai influente persoane de afaceri de pe glob. Urmand a parasi pozitia de CEO al retailerului de lux Burberry, Ahrendts va avea sarcina de a administra intregul lant de magazine al companiei Apple si are cu siguranta calitatile necesare pentru a il face si mai profitabil. Ahrendts se va alatura echipei Apple din primavara anului 2014, insa intre timp reuseste sa mentina Burberry pe un trend ascendent, valoarea actiunilor companiei crescand cu 30% in acest an.

Ahrendts was already having a banner year as the CEO of British fashion house Burberry. The stock was up 29%, vs. the FTSE 100′s 10%, despite fears of a slowdown in greater China and continued ennui in Europe — when she shocked the luxury and tech worlds with news that she was decamping to Cupertino, Calif., to head up Apple’s retail and online stores. Ahrendts takes the reins in 2014, and she will oversee an operation with some $20 billion in annual sales (compared with Burberry’s $3.2 billion).

  In topul celor de la CNN/Fortune il regasim si pe Tim Cook, CEO-ul companiei Apple, insa acesta este plasat pe pozitia a 47-a, in scadere cu 45 de pozitii fata de anul trecut. Plasarea sa atat de jos in top vine, conform celor de la Fortune, dupa un an nu foarte reusit al companiei Apple, asta in ciuda faptului ca americanii au reusit din nou sa stabileasca recorduri mondiale in ceea ce priveste vanzarile de smartphone-uri intr-un weekend al lansarii si au avut incasari mai bune decat in anii trecuti.