Prima Pagina Apple Apple intentioneaza sa ne ofere un mod extrem de interesant de a...

Apple intentioneaza sa ne ofere un mod extrem de interesant de a inregistra poze

  Inainte de a parasi aceasta lume, Steve Jobs a dorit sa “revolutioneze” cateva industrii, cea foto numarandu-se printre ele, iar un brevet de inventie inregistrat astazi companiei Apple ne arata cum ar putea face compania acest lucru. Brevetul de inventie al celor de la Apple descrie o tehnologie conform careia utilizatorii ar putea schimba focalizarea unei poze chiar si dupa aceasta a fost inregistrata, o tehnologie similara fiind utilizata deja in Lytro Field Camera. Steve Jobs a avut cel putin o intalnire cu CEO-ul Lytro si probabil a fost discutata tehnologia la care lucra Apple, brevetul sau de inventie facand referire la produsul respectiv.

A digital camera system configurable to operate in a low-resolution refocusable mode and a high-resolution non-refocusable mode comprising: a camera body; an image sensor mounted in the camera body having a plurality of sensor pixels for capturing a digital image; an imaging lens for forming an image of a scene onto an image plane, the imaging lens having an aperture; and an adaptor that can be inserted between the imaging lens and the image sensor to provide the low-resolution refocusable mode and can be removed to provide the high-resolution non-refocusable mode, the adaptor including a microlens array with a plurality of microlenses; wherein when the adaptor is inserted to provide the low-resolution refocusable mode, the microlens array is positioned between the imaging lens and the image sensor.

  Avand in vedere ca nu vorbim despre o tehnologie complet noua, Apple nu va “reinventa apa calda”, insa probabil va oferi o metoda mult mai simpla si mai utila decat cea pe care o au disponibila utilizatorii Lytro. Vorbim despre implementarea intr-un terminal mobil a unei camere si a unui software care ar permite schimbarea focalizarii unei imagini dupa ce aceasta a fost inregistrata, iar deocamdata nu regasim o asemenea functionalitate in vreun alt terminal mobil disponibil pe piata.

 Inainte sa ne entuziasmam prea tare, va spun ca vorbim totusi despre un brevet de inventie si nu se stie cand ar putea fi el implementat intr-un produs.

  • Tznc

    Nokia lumia 1520 lansat la Abu Dhabi are aceasta functie

  • E posibil ca la Apple sa fie altceva, fara delay la shutter.

  • adzzz

    Intradevar ai dreptate zaone… eu credeam ca pe lumia 1020 merge greoi aplicatia camerei din cauza porcesorului… se pare insa ca e o problema de optimizare pe care nokia o va rezolva cu siguranta din moment ce si pe quad core merge greu… 🙂 cu toate astea bv apple da cum ai zis tu.. nimic nou

  • aurel

    https://refocus.nokia.com/ merge pe orice lumia, apasa pe poza sa faca refocus 🙂