Districtul scolar din Sydney va oferi cate o tableta iPad elevilor unitatilor de invatamant

  Urmand exemplul districtului scolar unificat al Los Angeles-ului, districtul scolar din Sydney, Australia, va oferi gratuit tablete iPad elevilor unitatilor de invatamant. Initiativa face parte dintr-un program scolar numit 1-to-1 iPad Initiative, el urmand a fi derulat in cursul acestui an si in cursul anului viitor, elevii din clasele 7 – 12 urmand a primi tabletele celor de la Apple. Parintii elevilor vor trebui sa isi dea acordul pentru utilizarea tabletelor si ele vor fi monitorizate printr-un sistem achizitionat de catre scoala, scopul dispozitivelor fiind de a ajuta elevii sa invete mai bine in timpul orelor de curs.

The Sidney Central School District has implemented a 1-to-1 iPad Initiative for the 2013-14 school year, giving every student in seventh through 12th grade an Apple iPad to use. The technology will be used in conjunction with Schoology, a learning management system. The district used bulk pricing and Board of Cooperative Educational Services aid to offset the cost of the iPads. Sidney used a collaborative purchasing program, which means the total cost for the district is very similar to what the cost of annual textbooks and instructional material normally would be. The cost of the iPad is essentially the same amount as five to six textbooks.

  Platind pe o tableta iPad acelasi pret precum pe 6 manuale scolare, unitatile de invatamant vor economisi in viitor bani cu aceste produse, manualele urmand a face tranzitia de la suportul pe hartie la cel digital. In Los Angeles experimentul implementarii de tablete iPad in sistemul educational a avut un succes destul de mare, singura problema fiind legata de sistemul de monitorizare care la un moment dat a permis studentilor sa instaleze orice doreau pe tablete, insa acest lucru nu i-a suparat decat pe adminsitratorii sistemului.

  In Romania se deruleaza programe similare in unitatile de invatamant, singura exceptie stand in faptul ca tabletele iPad sunt inlocuite de tablete Samsung.

1 COMENTARIU

  1. Tabletele Samsung nici nu sunt neaparat mereu mai ieftine ca un iPad…dar deh…mai baga si directorul institutiei de invatamant ceva in buzunar…