Apple intentioneaza sa produca ecrane curbate pentru iDevice-uri

  Astazi companiei Apple i-a fost inregistrat un nou brevet de inventie in care este descrisa o tehnica prin care poate fi dezvoltat un ecran tactil curbat, acesta fiind doar unul dintre brevete de acest tip detinute de catre americani. Brevetul de inventie descrie o posibila utilizare a acestei tehnologii pentru a produce suprafate tactile precum ecranele sau cele utilizate in touch pad-uri, ori precum cea utilizata in Magic Mouse, procedura tehnica gandita de catre Apple fiind mult mai eficienta si lipsita de probleme decat cele utilizate in momentul de fata.

  In imaginea acestui articol aveti explicat modul in care vor arata produsele acestui proces de fabricatie, ele fiind comparate cu ceea ce exista acum pe piata. Practic in primele doua ilustratii vedeti modul in care este facuta acum o suprafata curbata, aceasta neavand un ecran cu adevarat curbat, ci doar o sticla de protectie aplicata peste substrat, utilizatorul avand senzatia ca tine in mana o suprafata curbata, insa in realitate el are parte doar de o sensibilitate tactila scazuta. In ultima ilustratie avem produsul finit al celor de la Apple, toate straturile fiind curbate, sensibilitatea tactila nefiind afectata in vreun fel, utilizatorul avand parte de o experienta de utilizare normala.

  Avand in vedere ca aceasta nu este prima oara cand vedem aplicatii de acest gen,e xista posibilitatea ca ele sa nu ajunga prea devreme pe piata, dar chiar si asa, stim ca Apple incearca sa inoveze.