iPhone-urile ar putea fi comercializate cu Activation Lock activat automat

  Apple a implementat sistemul Activation Lock la insistentele autoritatilor americane care cereau metode mai bune de a securiza smartphone-urile furate, iar ieri v-am spus ca 78% dintre americani folosesc deja aceasta functie. Ei bine, succesul programului motiveaz autoritatile americane sa mearga mai departe, ele facand acum lobby pentru comercializarea iPhone-urilor cu Activation Lock activ. Practic iDevice-urile ar activa automat sistemul Activation Lock in momentul in care un utilizator se inregistreaza cu Apple ID-ul sau, el avand mai apoi posibilitatea de a il dezactiva.

Apple should be commended for leading the way and making efforts to safeguard their customers, but it is still too early to tell how effective their solution will be. Until Activation Lock is fully opt-out, it appears many iPhone owners will not have the solution enabled. This leaves iPhone users at risk as thieves cannot distinguish between those devices that have the feature enabled and those that do not.

  Ideea autoritatilor din SUA, mai exact din San Francisco, este de a creste nivelul de protectie al utilizatorilor care nu ar mai trebui sa isi faca griji daca pierd un iPhone, hotii gandindu-se de mai multe ori inainte de a il fura. Avand in vedere ca in SUA iDevice-urile reprezinta cea mai mare parte a furturilor de terminale mobile, miscarea este cat se poate de logica, insa e putin probabil ca Apple sa o implementeze. Din pacate pentru autoritati, producatorii si operatorii nu sunt de acord cu activarea unor asemenea functii in mod nativ, asa ca nu se stie daca Apple va fi din nou “un pionier” in acest domeniu.

1 COMENTARIU

  1. Praf in ochi…cum naiba sa nu fie de acord producătorii si operatorii?? Oricărui terminal scos din uz pentru o “problema” cu activation lock o sa ii ia locul unul nou.