Activation Lock este activ pe trei sferturi dintre iPhone-urile americane care ruleaza iOS 7

  Activation Lock este o functie despre care v-am vorbit acum mai bine de 2 saptamani de zile cand v-am spus ca ea permite blocarea permanenta a unui iPhone folosind un Apple ID si o conexiune de internet. Sistemul de securitate a fost dezvoltat si implementat de catre Apple la presiunile autoritatilor americane, iar procurorii din San Francisco au laudat compania americana pentru dezvoltarea sa. Intr-o tentativa de a afla cat de eficient este sistemul Activation Lock si cat de popular este el in randul utilizatorilor, procurorul general al San Francisco a ordonat derularea unui studiu pentru a afla cati posesori de iPhone-uri il au activ.

Four out of five iPhone users have enabled a feature that allows them to locate, lock and wipe their phones if they are lost or stolen, according to the results of a survey by the San Francisco district attorney’s office. The survey was conducted over the first two weeks of November as part of District Attorney George Gascón’s push to get smartphone makers to address the rising problem of smartphone theft in major U.S. cities. It was advertised by the district attorney’s office through social media and attracted 347 responses. While the survey lacks a wide sample base and is skewed towards social-media users, it found 245 of 313 respondents—78 percent—had Apple’s Find my iPhone with an activation-lock feature enabled on their phones.

  Desi numarul de utilizatori care au participat la studiu este de doar putin peste 300 de persoane, 78% dintre ele au sistemul Activation Lock activ pe propriile dispozitive. Cifra este foarte mare pentru un oras in care terminalele Apple sunt extrem de cautate de catre hoti, utilizatorii putand sterge intregul continut al terminalelor si bloca dispozitivele cu o singura apasare de buton. Dezvoltat in speranta de a convinge hotii sa evite furtul iDevice-urilor deoarece nu le-ar putea vinde dupa comiterea infractiunii, Activation Lock se dovedeste a fi un succes si este recomandabil sa il utilizati.