Tim Cook va vizita personal Turcia pentru a obtine un contract de 4 miliarde de dolari de la guvern

  In cursul acestui an, primul ministru al Turciei, Recep Tayyip Erdogan, a vizitat mai multe companii IT din SUA intr-o misiune de a negocia contracte pentru un proiect educational numit FATIH Project. Guvernul turc intentioneaza sa achizitioneze tablete in valoare de cateva miliarde de dolari pentru majoritatea institutiilor sale educationale, iar vizita facuta in SUA a avut scopul de a motiva marile companii americane sa faca sustina proiectul cu oferte benefice pentru toate partile implicate.

  Avand in vedere importanta proiectului, dar si sumele mari de bani implicate, Tim Cook ar fi decis sa viziteze Turcia la inceputul anului viitor pentru a negocia cu Recep Tayyip Erdogan o posibila achizitionare a catorva milioane de tablete iPad. Turcia intentioneaza sa investeasca pana in 4 miliarde de dolari in aceasta initiativa si sa cumpere peste 10 milioane de tablete in urmatorii ani, asa ca pentru Apple vorbim despre o afacere extrem de profitabila din toate punctele de vedere.

12 COMENTARII

  1. Poate 4 milioane – nu prea vad cum ar putea aproba cineva o cheltuiala de 5% din buget (Turcia are un buget de 800 de miliarde) pe niste tablete , adica niste mofturi , ca nu poti sa spui ca faci educatie cu tableta .

  2. Turcia a crescut spectaculos in anii acestia de criza mondiala,avand peste 10% crestere economica pe an.Si oricum aplica o stategie buna.Cumpara lucruri bune,nu se chinuiesc cu carpeli.Daca stirea zicea ca Turcia cumpara de 4 miliarde tablete cu mii de variante de android si mii de crash-uri,incompatibilitati…ziceam ca nu au minte.Pentru ce face deocamdata o tableta,s-au orientat bine,atat ca hardware cat si ca soft(IOS).

  3. Sori: Daca tu nu poti realiza cata educatie poti face e o problema. Vorbim de manuale updatate in timp real, prezentari, etc. Cat despre suma … Mai calculeaza o data 5% din 800….

  4. @ Bogdan
    0,5% – my bad . Cat despre partea cu educatia de pe tableta – raman la aceeasi parere . E cel mult un factor ajutator . Si sunt variante mult mai ieftine daca vine vorba sa citesti un manual in format electronic sau sa vezi o prezentare .
    Tocmai au cazut 3 ministrii in Turcia pe considerente de “dat contracte” . Nu prea cred ca Erdogan isi poate permite sa faca asa ceva fara aprobarea Parlamentului turc .