In cursul anului 2013 Google a fost mai interesanta decat Apple in opinia presei mondiale

  Apple si Google sunt doua dintre cele mai mari si mai populare companii de pe glob, iar presa mondiala le mentioneaza zilnic in diverse articole care ajung in atentia a zeci de milioane de oameni de pe glob. Intr-o tentativa de a monitoriza presa si mentiunile pe care ambele companii le-au avut in cursul anului 2013, cei de la Dow Jones sustin ca Google a avut parte de mai multa atentie decat Apple in cursul acestui an. Mai exact, Google  a avut 123,769 mentiuni in presa mondiala in 2013, in timp ce Apple a avut 120,451 mentiuni.

  Diferenta in mentiuni este de aproximativ 3% intre cele doua companii, insa ea exista si plaseaza Google pe prima pozitie. La o distanta foarte mare de Apple regasim compania Microsoft cu 84,174 de mentiuni in presa mondiala, diferenta fiind colosala fata de Apple si Google, ea fiind data de produsele grozave lansate de catre aceste doua companii. Interesant este ca majoritatea companiilor din top sunt americane, Europa fiind reprezentata doar de catre Deutsche Bank AG si BP PLC.

4 COMENTARII

  1. hm, cu banii de pe iPhone 5 second imi iau Nexus 5 nou, respectiv 4S sh -> Moto G nou. Am destule aplicatii Apple cumparate, dar pentru astea pastrez iPad-ul. Ce-mi spune asta (mie, ca om obisnuit)? Ca Apple n-a prea inovat anul asta, iar Google recupereaza din handicap.

  2. N- a prea “inovat” (limba de lemn sa traiasca) : un procesor pe 64 de biti e un mizilic , iOS 7 e o banalitate ca iOS6 , senzorul de amprente e o chestie comuna pe care o gasim pe toate gardurile , tablete mai subtiri ca un telefon la fel , sisteme de operare gratuite sau multe altele …

  3. @JPN adevarul este ca nu prea a adus ceva pe piata ce nu exista ,procesorul pe 64 biti era deja prezent pe o tableta asus cu windows pe ea, senzorul de amprenta era deja prezent pe un motorola ,si cea mai subtire tableta este sony xperia tablet z….