Nokia retrage aplicatia HERE Maps din App Store, da vina pe iOS 7

  Nokia HERE este o aplicatie care a fost lansata cu doar cateva luni de zile in urma in App Store de catre compania finlandeza Nokia, ea oferind utilizatorilor acces facil la sistemul HERE Maps dezvoltat de catre ei. Desi aplicatia a fost disponibila pentru mai bine de un an de zile in App Store ca o alternativa pentru Apple Maps sau Google Maps, cei de la Nokia au decis recent sa o retraga. Intrebati ce anume i-a motivat sa ia o decizie atat de radicala, cei de la Nokia au afirmat ca iOS 7 afecteaza experienta de utilizare a aplicatiei, astfel ca oferirea sa in App Store este inoportuna, probabil pentru totdeauna.

We have made the decision to remove our HERE Maps app from the Apple App Store because recent changes to iOS 7 harm the user experience. iPhone users can continue to use the mobile web version of HERE Maps under m.here.com, offering them location needs, such as search, routing, orientation, transit information and more, all completely free of charge.

  Cei de la Nokia recomanda utilizatorilor sa acceseze website-ul HERE Maps pentru a putea efectua cautari pentru locatii si pentru a fi directionati catre orice locatii disponibile in sistem, optiunea nefiind intr-un totul oportuna. Nokia este prima mare companie care ia decizii de acest gen dand vina pe iOS 7 si probabil va fi ultima, deoarece o companie care isi respecta utilizatorii are grija ca ei sa beneficieze de o experienta de utilizare cat se poate de buna, indiferent de obstacole.