evasi0n7 jailbreak si performantele iDevice-urilor

  V-am vorbit aseara despre autonomia bateriei dupa efectuarea unui evasi0n7 jailbreak, iar astazi a venit timpul sa vorbim despre performantele terminalelor dupa utilizarea acestui software. Avand in vedere ca pe iPhone 5S sau iPad Air nu puteti rula mai nimic, in special Mobile Substrate, va voi spune experienta mea cu tableta iPad 3, care nu avea dintre cele mai bune performante in iOS 7. Dupa efectuarea jailbreak-ului si instalarea catorva tweak-uri care folosesc Activator sau un Mobile Substrate oarecum functional, pot spune ca performantele tabletei n-au fost in vreun fel afectate.

  In mare, performantele nu vor fi afectate daca aveti iDevice-uri cat mai nou cu suficient RAM si procesor dual-core, insa desigur ca totul depinde si de numarul de tweak-uri instalate/utilizate simultan. Daca folositi tweak-uri precum SBSettings, ori tweak-uri ce implementeaza un multitasking real in iDevice-urile noastre, atunci exista sanse destul de mari ca iOS-ul sa ruleze destul de greu. iPhone 5S, iPad Air si iPad Mini cu Ecran Retina vor rula cel mai bune orice fel de tweak-uri ar fi disponibile in Cydia, insa in general este recomandabil sa nu instalati foarte multe pachete pentru a beneficia de performante la fel de bune precum cele obtinute fara jailbreak.

  In cazul in care va intrebati, simpla efectuare a unui jailbreak iDevice-ului vostru nu ar trebui sa afecteze performantele fara plugin-uri instalate.