CES 2014: Withings Aura promite sa te ajute sa dormi mai bine noaptea (Video)

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=dgna4thU7Ac&w=580&h=370]

  Withings este unul dintre cei mai cunoscuti producatori de dispozitive biometrice care se interconecteaza cu iDevice-urile, iar in cadrul CES 2014 compania a prezentat Aura Smart Sleep System. Vorbim despre un sistem compus dintr-un senzor care detecteaza miscarile si un dispozitiv care emite lumina ambientala, ele functionand in tandem cu o aplicatie pentru iOS care le controleaza pentru a ne imbunatati somnul. Dispozitivul care emite lumina ambientala trebuie amplasat la marginea patului si inregistreaza informatii despre zgomotele ambientale, temperatura camerei, intensitatea luminii, in timp ce senzorul care detecteaza miscarile trebuie amplasat sub saltea pentru a ne monitoriza miscarile in timpul somnului.

Withings Aura is comprised of a soft and discreet sleep sensor that slips under your mattress and works in synchronization with the sensitively designed bedside device. Together, the two units record and monitor an array of factors to offer you a deep understanding of your sleeping experience. The sleep sensor focuses on personal patterns (body movements, breathing cycles and heart rate) and the bedside device screens your bedroom environment (noise pollution, room temperature and light levels).

  Prin intermediul aplicatiei disponibile in iOS putem controla intensitatea lumii emise emise de sistem, putem seta alarme personalizate, si putem concepe diverse programe care ne ajuta sa adormim mai usor, sau sa ne trezim. Practic dispozitivul poate emite lumina la diverse intensitati si culori pentru a ne ajuta sa adormim mai repede, acestea fiind combinate si cu sunete emise la diverse frecvente pentrua  stimula relaxarea muschilor. Withings Aura este un sistem complex care ar trebui sa va rezolve problemele cu somnul, daca aveti vreunele, iar el va putea fi achizitionat in primavara acestui an la pretul de 300$.