iPhone 5S si o evolutie interesanta a pretului din Romania

  In luna octombrie a acestui an primele terminale iPhone 5S erau lansate in ofertele magazineloe online serioase din Romania si aveau un pret de pornire de 3600 – 3700 LEI, unul evident mai mare decat cel al Apple Store-urilor. Orange Romania a adus putin lucrurile la realitate prin comercializarea terminalelor iPhone 5S la pret de Apple Store, insa stocurile insuficiente au facut oferta foarte buna inaccesibila pentru majoritatea utilizatorilor, operatorul reusind abia acum sa acopere cererea de pe piata.

  Facem un salt in timp pana astazi si ajungem cu iPhone-urile la niste preturi de vanzare ce sunt cu pana la 400 LEI mai mici in aceleasi magazine online, iar reducerea este substantiala, avand in vedere ca vorbim despre un terminal premium. Sarbatorile de iarna ne-au adus foarte multe promotii pentru dispozitivele celor de la Apple si presupun ca multi dintre voi au beneficiat de ele, iar preturile practicate atunci par sa fie mentinute acum ca si preturi de baza pentru dispozitive.

  Avand in vedere ca pretul de baza al iPhone 5S nu a scazut, modul de comercializare practicat de catre magazine este interesant si desi ne aflam intr-o perioada a anului in care se genereaza putine vanzari, nu cred ca vor mai exista cresteri substantiale in pretul de baza al dispozitivelor.