Orange Romania comercializeaza iPhone 5S la preturi aproape egale cu cele din Apple Store-urile europene, iPhone 5C are pret egal cu Apple Store

  Desi poate parea greu de crezut, insa operatorul de telefonie mobila Orange Romania comercializeaza terminalul iPhone 5S la preturi aproape egale cu cele din Apple Store-urile europene. Daca va uitati la imagine, veti observa ca un iPhone 5S la pret standard costa 708€, pretul fiind cu 10€ mai mare decat cel din majoritatea Apple Store-urilor din Europa, insa egal cu cel din Franta si cu 20€ mai mic decat cel din Italia, diferenta foarte mica de pret fiind uimitoare, avand in vedere ca in ultimii ani Romania a platit suprataxe pentru aceste terminale.

  Mai uimitor este faptul ca Vodafone comercializeaza aceste terminale la preturi cu 40/50€ mai mari, semn ca Orange a reusit sa obtina un deal mai bun la semnarea contractului cu Apple. Cei de la Cosmote au publicat oferta oficiala pentru iPhone 5S si iPhone 5C, pe care o puteti vizualiza aici, insa ei nu comercializeaza deocamdata terminale la pret standard. Partea buna a achizitionarii unui terminal la pret standard este ca dispozitivul va fi decodat gratuit de operator, legea obligandu-l sa faca acest lucru.

  Oferta comerciala a celor doi operatori o gasiti aici si aici.

Preturi iPhone 5S Orange (standard):

  • iPhone 5s 16 GB – 708€;
  • iPhone 5s 32 GB – 809€;
  • iPhone 5s 64 GB – inexistent, probabil 908 euro.

Preturi iPhone 5S Vodafone (standard):

  • iPhone 5s 16 GB – 749€;
  • iPhone 5S 32 GB – 859€;
  • iPhone 5s 64 GB – inexistent, probabil 949 euro.

  Desi iPhone 5C a fost dat la o parte d emai toata lumea, si in cazul acestui terminal pretul este Orange este mai mic decat cel al Vodafone si EGAL cu cele din Apple Store-urile europene. Din pacate ambii operatori au primit doar versiunile de 16 GB ale iPhone 5C.

  • iPhone 5C Vodafone – 629€;
  • iPhone 5C Orange – 598€.

 

37 COMENTARII

  1. La liber pretul e ok….dar nu inteleg ce-s cu preturile la abonament…..three uk abonament 57£ unlimited iPhone 5S 64Gb pret 0£ zero

  2. Uimitor dar adevărat. Pe la 5 AM am vrut sa comand un 5s de pe apple.it dar dădeau timp de Livrare 2-3 saptamâni, apoi am intrat pe orange shop si surpriza… Mai ieftin si cu Livrare in 3-5zile. Așa ca aștept 5s 32gb silver. O zi buna tuturor.

  3. Mi se pare preturile telefoanelor la abonamente foarte mari. Am un iPhone 4S luat la abonament care a avut un pret, iPhone 5 venind cu 100 euro mai scump ca al meu si acuma 5S vine cu 100 euro mai scump ca 5 deci cu 200 euro mai scump ca al meu.
    Tocmai am sunat la Orange sa renunt la ei (mai am 2 luni) si nu imi voi achizitiona 5S

  4. @sebastian, cu 200E mai scump decât prețul de achiziție de atunci al 4s? sau de acum?

    în plus, nu te obligă nimeni la upgrade când îți reînnoiești abonamentul 🙂

  5. nu știu unde vedeți voi că telefonul iphone 5s este ieftin la orange. Dacă cumperi de pe site-ul apple.com, telefonul costă undeva la 700 de dolari, iar la abonament costă exact ca în conferința de presă, 199 dolari. La noi e schimbat în euro, dar, conform site-ului orange.ro, pentru un iphone 5s, cu abonament de 31 de euro pe lună, internet limitat, plătești pentru un abonament de 24 de luni, 2.200 de lei pentru un iphone 5s. Iphone 5c a rămas la același preț cum era iphone 5, adică la 1.600 lei.

    Dacă mai faci un simplu calcul, ca să iei un iphone 5s dai pe el, 360 de euro (la achiziție) + 676 de euro (abonamentul adunat de 2 ani). Dacă alegi emag, telefonul îl iei la 3.300 lei, inclusiv TVA.
    Mi se par prețurile exagerat de scumpe.

  6. Si eu am renuntat la orange, de cand am iphone 5 tot astept sa vad si eu ca imi scrie acolo LTE, si degeaba, se pare ca mai am de asteptat mult si bine pana o sa vad asta, probabil cand o sa apara 6S 5g o sa fie si la orange 4G

  7. Salutare,
    Da pretul este cu 230€ mai mult ca pretul meu de achizitie. Intradevar ii vedeam scumpirea la iPhone5 cu 100€ dar credeam ca va fi acelasi pret si iPhone 5S.
    Oricum azi am primit oferta de la orange p pentru prelungire de abonament pret tel 335€ abon de 31€ .
    Macar atata sa fac si orangel un discount la prelungire de abonament.

  8. Tocmai ce am venit din orange shop-ul (Craiova, calea bucuresti, universitate.), unde o prietena s-a folosit de programul buy-back, a dat la schimb un iphone 5 (intretinut) pe care i-au oferit 207 euro si si-a luat iphone 5s auriu, la un abonament de 23 de euro cu suma de 374 de euro (cu tot cu abonamentul platit pe 4 luni in avans, dat fiind faptul ca era client nou).

  9. @cristi: multam! sa-l stapanesti sanatos, sa te bucuri de el…
    sper sa-l primesc si eu cat mai repede (comandat la liber de pe online azi noapte un pic dupa lansare)

  10. @Todz,207 euro e un pret foarte mic dat de catre orange.Eu unul il vindeam pe un site de profil si mai scoteam garantat 100euro,mai ales ca telefonul era bine intretinut.

  11. Si apropo de ce spuneam mai sus: Cred ca orange o sa vanda mai departe iphonul5 cu cel putin 2000lei la liber prin programul ala al lor.. De,asa se fac banii.. Bravo Orange!

  12. Deci iphone 5s e 700 euro si ipad mini 2 cu acelasi hardware dar camera un pic mai slabuta e 400 euro??? Explain this shit Apple!!!

  13. 207 euro ti-au dat cei de la orange pe iphone 5 si tu ai acceptat ??? Incredibil cum ii pot pacali operatorii pe unii. Nu are cum sa valoreze sub 350 eur daca e in stare foarte buna…

  14. @Todz , pai mare țeapă e aia sa dai un ip5 bine intretinut cu 200 de euro , as cumpăra asa ceva in secunda zero— mare țeapă. …