iWatch – iata ce probleme majore ingreuneaza procesul de fabricare al smartwatch-ului Apple

  V-am spus zilele trecute ca Apple are probleme mari in a produce suficient de multe unitati ale iWatch, iar acum aflam cateva detalii suplimentare in legatura cu dificultatile intalnite in procesul de dezvoltare/fabicare al produsului. Pentru inceput se pare ca Apple inca nu s-a decis ce tehnologie va utiliza pentru ecranele sale, iar asta in conditiile in care diverse zvonuri indicau faptul ca Apple ar alege ecranele OLED. Cei din Cupertino inca testeaza diverse prototipuri cu ecrane diferite si nu au luat o decizie privind utilizarea vreuneia, mai ales ca exista printre ele si tehnologii complet noi, greu de fabricat la scara industriala.

Apple has had trouble settling on a screen technology. It’s having battery issues, so it’s considered trying new screen tech. Apple “halted advanced prototyping of some unknown pieces with one manufacturer late last year” but she also notes that Apple shifts manufacturers all the time, so this might not mean anything. Bryan James, who was working on the iWatch, has gone to Nest. James worked on iPods, and has a patent for Apple with Nest founder Matt Rogers on a watch-like device. (Rogers used to be at Apple.)

  In continuare aflam ca prototipurile iWatch concepute pana acum au probleme cu autonomia bateriei, zvonindu-se ca Apple ar integra o baterie de 100 mAh, similara cu cea a iPod Nano. Apple ar fi testat deja cateva prototipuri cu unii parteneri si a decis sa renunte complet la a le mai produce cu ei, schimbandu-si atentia catre alte fabrici. In final ramane plecarea unula dintre membrii importanti ai echipei ce dezvolta software-ul iWatch-lui, acesta alegand sa se angajeze la compania Nest, fondata de catre unul dintre oamenii importanti care a contribuit la dezvoltarea iPod-ului.

  Practic vorbim despre probleme normale ale unui proces de dezvoltare, dar ele par a fi intarziat lansarea produsului, asa ca ramane de vazut cul va reusi Apple sa se descurce pentru a lansa iWatch anul acesta.

2 COMENTARII

  1. @sorin cum sa te facă sa renunți la ceasuri gen longines/rolex? Tu știi ce spui? Nu poți sa compari merele cu agudele 🙂