Prima Pagina Activation Lock Seful Politiei din New York sustine ca Apple nu doreste sa implementeze...

Seful Politiei din New York sustine ca Apple nu doreste sa implementeze o metoda de dezactivare a iPhone-urilor furate

  In New York furturile de terminale mobile reprezinta o mare problema, atat de mare incat criminalitatea a crescut pentru prima oara in ultimii 20 de ani din cauza furturilor de telefoane mobile. In topul celor mai “cautate” telefoane se afla iPhone-urile si asta in ciuda faptului ca Apple a implementat in iOS 7 sistemul Activation Lock care permite dezactivarea oricarui iDevice furat. In ciuda acestei masuri de securitate, laudate de catre procurorul San Francisco-ului, seful politiei din New York considera ca Apple este “in cardasie” cu companiile de asigurari si refuza sa implementeze o metoda de dezactivare completa a iPhone-urilor furate.

 They don’t want to do it because they are basically working in cahoots with the insurance companies and they’re making a fortune off it… We are responding to a problem they can prevent. They have the capability to effectively make these phones useless.

  Bill Bratton este numele comisarului care conduce politia din New York si el afirma ca Apple castiga “o avere” de pe urma telefoanelor furate de la utilizatori, acest lucru motivand-o sa nu implementeze sisteme de dezactivare completa a terminalelor. Aceleasi acuzatii le sunt aduse si altor producatori de telefoane mobile, Samsung fiind singura care a fost de acord cu cerintele politiei, insa avand in vedere ca iPhone-urile sunt cele mai cautate, daca Apple nu va fi de acord sa implementeze sistemul dorit de politie, restul o vor face degeaba.

  • sori

    De ce – restul o vor face degeaba ?

  • egrimisu

    nici dacia nu face nimic in caz ca iti este furata masina si nici alt producator se masini, de ce ar face asta producatorii de telefoane?

  • cristi

    @egrimisu. daca dacia ar avea un computer legat la internet si care detine controlul asupra intregii masini, in cazul furtului, dacia ar putea “dezactiva” acea masina, pentru a o face inutilizabila pentru hot. in felul asta, pagubitul se simte si el mai bine iar hotul o poate vinde pe bucati sau schimba computerul.. care ar treb sa fie fff scump.