Prima Pagina Android SVP-ul diviziei de marketing a companiei Apple promoveaza un nou studiu care...

SVP-ul diviziei de marketing a companiei Apple promoveaza un nou studiu care prezinta Android-ul ca fiind un sistem de operare nesigur

  Cu doar cateva luni de zile in urma, SVP-ul diviziei de marketing a companiei Apple, Phil Schiller, a promovat un studiu care prezenta Android-ul ca fiind cel mai nesigur sistem de operare pentru terminale mobile. In cursul acestei zile, Schiller a facut exact acelasi lucru prin intermediul contului sau Twitter, de aceasta data directionandu-ne atentia catre un nou studiu al celor de la Cisco. Conform studiului, 99% din malware-ul care ataca posesorii de terminale mobile a fost produs pentru platforma Android, aceasta fiind si cea mai vulnerabila din cauza libertatii oferite utilizatorilor.

  Procentul este in crestere fata de anul trecut cand un studiu al F-Secure sustinea ca 79% din malware-ul conceput pentru terminale mobile era directionat catre terminalele Android, diferenta fiine enorma. Studiul contine o multitudine de informatii interesante in legatura cu diferentele in ceea ce priveste tentativele de a exploata sistemele de operare pentru terminale mobile, iar in toate cazurile Android-ul este prezentat ca avand foarte mari probleme, acum ramane de vazut daca va renunta cineva la el in baza acestor informatii.

 • Guldur

  True story bro !

 • alex alexandru

  După acest articol nu vreau sa folosesc Android…din fericire am un iPhone și niciodată nu o sa folosesc terminale cu Android

 • Patronu’

  Adevarat

 • Ovidiu

  O maa gaaa ce comentarii 🙂

 • Roger

  Libertatea nu este pentru oricine. Trebuie sa sti sa o folosesti.
  Vechea poveste cu lupul liber si cainele din lant.
  Se pot face statistici cu cati lupi au murit de foame, de vreme rea sau de vanatori.
  Ma rog, chestie de preferinte … vezi cainii care se elibereaza (JB). Se pot face statistici si cu acestia. Dar surpriza. Toata lumea ignora fenomenul din punct de vedere al securitatii. Interesant.
  Am folosit cainele si lupul in sens metaforic, nu peiorativ. Asa ca Zaone, poti sa publici ca nu e un atac la fanii Apple.

 • sori

  Nu va renunta nimeni si majoritatea afirmatiilor sunt exagerari . Am android de 4 ani si inca nu am vazut nici un malware.
  Bineinteles ca povestile astea sunt facute sa zgandareasca mandria putinilor utilizatori de iPhone care au mai ramas – cei 12% .

 • sori

  @ primii trei – banuiesc ca nici nu ati folosit vreodata Android , pt ca v-a fost frica ca va musca virusii de degete . Doamne ce specimen !