SVP-ul diviziei de marketing a companiei Apple promoveaza un nou studiu care prezinta Android-ul ca fiind un sistem de operare nesigur

  Cu doar cateva luni de zile in urma, SVP-ul diviziei de marketing a companiei Apple, Phil Schiller, a promovat un studiu care prezenta Android-ul ca fiind cel mai nesigur sistem de operare pentru terminale mobile. In cursul acestei zile, Schiller a facut exact acelasi lucru prin intermediul contului sau Twitter, de aceasta data directionandu-ne atentia catre un nou studiu al celor de la Cisco. Conform studiului, 99% din malware-ul care ataca posesorii de terminale mobile a fost produs pentru platforma Android, aceasta fiind si cea mai vulnerabila din cauza libertatii oferite utilizatorilor.

  Procentul este in crestere fata de anul trecut cand un studiu al F-Secure sustinea ca 79% din malware-ul conceput pentru terminale mobile era directionat catre terminalele Android, diferenta fiine enorma. Studiul contine o multitudine de informatii interesante in legatura cu diferentele in ceea ce priveste tentativele de a exploata sistemele de operare pentru terminale mobile, iar in toate cazurile Android-ul este prezentat ca avand foarte mari probleme, acum ramane de vazut daca va renunta cineva la el in baza acestor informatii.