Apple dezvolta un sistem care ar genera in mod inteligent playlist-uri locale cu orice fel de continut multimedia

  Dupa iTunes Radio si posturi radio virtuale concepute de catre Apple pentru utilizatorii sai, compania duce lucrurile cu un pas mai departe, dezvoltand un sistem care permite generarea unui tip similar de posturi multimedia. Mai exact, Apple isi imagineaza ca poate concepe un sistem care ar sorta intregul continut multimedia disponibil in iDevice-urile noastre, si nu numai, si ar fi capabil sa genereze liste de redare personalizate cu el. Mai exact, playlist-urile ar contine muzica sau clipuri video, sistemul alegand automat ceea ce ar trebui sa redea pentru noi.

The media player may automatically tune to one of the sources based on user preferences or criteria to output the currently playing content. The media player may tune to a source or switch from one source to another source based a user’s tastes for music, a give volume level, an aversion to talk radio, or other user preferences or criteria. The media player may also queue or schedule forthcoming content on a given source for playback to the user.

  Sistemul ar analiza automat ceea ce ascultam sau vizualizam noi pe propriile dispozitive si ar invata in baza acestei experiente pentru a putea face alegerile potrivite in vederea furnizarii de continut multimedia potrivit. Partea interesanta este ca nu doar continutul local va fi ales pentru redare, sistemul ruland inclusiv stream-uri audio/video online, alegerea tipului de continut rulat pentru noi avand cel mai probabil la baza si o analizare a modului de utilizare al terminalului, astfel incat un clip video sa nu fie rulat cand iDevice-ul nostru are ecranul inchis, de exemplu.

  Avand in vedere ca sistemul a fost trimis spre brevetare in anul 2008, ramane de vazut daca dupa 6 ani de zile Apple va mai considera utila implementarea sa in iOS 8, de exemplu, insa orice este posibil.