Hotelurile din SUA vor permite utilizarea de aplicatii pentru a avea acces la camere si a evita inregistrarea la receptie

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=e4d3NmO4-_k&w=580&h=370]

  Dupa implementarea de sisteme care permit controlarea termostatelor din camerele de hotel folosind aplicatii pentru iPhone, iata ca in SUA apare un nou trend. Lantul de hoteluri Aloft din SUA intentioneaza sa implementeze un nou sistem care va permite clientilor sa intre in camere folosind o simpla aplicatie pentru iOS, fara a se mai inregistra la receptie. Camerele vor fi dotate cu incuietori electronice, iar simpla apropiere de camera cu o aplicatie in care sunt stocate datele de inregistrare va fi suficienta pentru a permite deschiderea camerei prin simpla apasare a unui buton.

Guests arriving at the Aloft Hotel in Manhattan or one in Silicon Valley will soon be able to do something hotels have dreamed about offering for years: walk past the check-in desk and enter their rooms by using a smartphone as a room key. Guests at these properties will receive a message on a Starwood app containing a virtual key, which will unlock the door with a tap or twist of their phone through the use of Bluetooth technology. We believe this will become the new standard for how people will want to enter a hotel. It may be a novelty at first, but we think it will become table stakes for managing a hotel.

  Aceasta nu este prima oara cand sisteme similare sunt utilizate pentru a permite intrarea in camerele unor hoteluri, insa clientii le-au ignorat cu desavarsire. Se pare ca majoritatea clientilor prefera sa discute cu persoanele de la receptie pentru a se asigura ca au primit camera pe care si-o doreau si ca pot face modificari oricand doresc, asa ca ramane de vazut daca acest serviciu va avea succes, desi la o prima vedere el pare inovator si demn de implementat.