PayPal incearca sa colaboreze cu Apple pentru dezvoltarea unui sistem de plati mobile

  Zilele trecute Tim Cook a dat in mod indirect de inteles ca Touch ID-ul din iPhone 5S ar putea fi utilizat in viitorul apropiat pentru a efectua plati mobile, zvonuri aparute recent indicand faptul ca Apple ar dezvolta un asemenea sistem in momentul de fata. Simtind presiune din partea Apple, dar si o posibila evitare a serviciilor sale in viitor, compania Paypal incepe sa isi arate interesul intr-o posibila colaborare cu Apple pentru dezvoltarea unui sistem de plati mobile.

PayPal is essentially willing to white label parts of its payment service to be used in an Apple mobile payments system — anything from fraud detection to back-end infrastructure, even possibly down to the processing of payments. “They’re telling them, ‘We’ll do it in the background,” one of these people said. “Basically, it’s just, ‘We want to be a part of this.’”

  Practic PayPal spune ca poate oferi companiei Apple acces la sistemul sau daca va fi de acord sa colaboreze cu ea pentru a oferi posesorilor de iDevice-uri posibilitatea de a efectua plati folosind conturile PayPal, insa e putin probabil ca o colaborare sa se incheie. Apple are peste 575 de milioane de conturi iTunes inregistrate, multe dintre ele cu carti de credit active, asa ca o colaborare cu PayPal nu prea pare chiar atat de atractiva avand in vedere aceasta baza mare de utilizatori.

  Apple in momentul de fata ofera putine optiuni de plata prin PayPal si relatia dintre cele doua companii nu a fost vreodata foarte stransa, insa ideea propusa de catre cei de la PayPal este interesanta.

4 COMENTARII

  1. Nu este nici o propunere interesanta …. niciodata nu o sa se intample asta …. sau clientii nu or sa foloseasca acest sistem comun

  2. Nu pricep . payPal e un instrument de plata universal , Apple e doar pt produsele sale si poate alti cativa vanzatori .
    PayPal are metodele sale de a asigura securitatea , Apple are un cititor de amprente.
    Cine de cine are nevoie ?
    Eu cred ca Apple are nevoie de PayPal , sa se introduca in clubul asta restrans al celor ce pot oferi plati online – bineinteles pt un comision .