Un iPhone 5C ia foc in buzunarul pantalonilor unei fetite americane, cauzeaza arsuri de gradul doi

  Aseara v-am spus cat de tare se umfla bateria unui iPhone in momentul in care aceasta se strica, in general acest defect avand drept efect distrugerea carcasei si arderea acesteia in anumite zone. De aceeasi experienta a avut parte si o fetita de 14 ani din SUA, terminalul sau iPhone 5C luand foc in momentul in care aceasta se afla la scoala. Dispozitivul statea in buzunar in momentul combustiei si din pacate a generat arsuri de gradul doi pe coapsa unui picior, dar si pe spate. Chiar si dupa extragerea terminalului din buzunar acesta scotea fum si avea o flama in partea laterala, pompierii irnegistrand poze cu distrugerea facuta de catre baterie si practic vedem exact ceea ce se intampla si in alte cazuri.

A middle school student in Kennebunk suffered second-degree burns Friday when her iPhone caught fire in her pants pocket just before a class, said her family and school officials. The eighth-grader sustained burns on one thigh and her back, and was taken to Southern Maine Health Care in Biddeford for treatment. The girl had the presence of mind to “stop, drop and roll,” Rodman said, which reduced the flames and the injuries she suffered. “The phone fell out of her pocket … and it was still smoldering. Her pants were still on fire,” he said.

  Din pacate acest gen de incidente se intampla din ce in ce mai des in ultimele luni de zile si asta in conditiile in care produsele Apple sunt privite ca fiind unele dintre cele mai sigure disponibile pe piata. Din pacate partenerii alesi pentru furnizarea bateriilor terminalelor nu-si fac indeajuns de bine treaba si uneori exista riscul ca aceste dispozitive sa genereze probleme reale de sanatate pentru utilizatori, in anumite cazuri viata lor putand fi pusa in pericol.