Intel ar putea fabrica viitoarele chip-uri pentru iDevice-uri

  De luni de zile se zvoneste ca Apple si Intel ar putea incheia un parteneriat pentru fabricarea viitoarelor chip-uri ale iDevice-urilor, iar acum pare a fi o perioada propice pentru incheiearea unui asemenea parteneriat. In baza recentului declin al vanzarilor de PC-uri, cei de la Intel ar lua calcul incheierea unui contract cu Apple pentru fabricarea chip-urilor pentru iDevice-uri, acest lucru ajutandu-i sa ramana profitabili intr-o perioada in care producatorii de PC-uri iau in calcul vanzarea diviziilor care produc acestor produse.

Does it make sense for Intel to let Fab 42 sit idle as an empty shell or will Intel consider another radical move and put the fab to use manufacturing ICs for another, possibly competing, company?  While TSMC and Globalfoundries are expected to receive a portion of the Apple business at the 14nm process node, IC Insights believes that Intel finds itself in an enviable position of being able to secure a large portion of Apple’s application processor business at the 10nm node using Fab 42.

  Apple incearca de ani de zile sa renunte la Samsung pentru fabricarea chip-urilor iDevice-urilor, si a altor componente pentru terminale, iar analistii asiatici sustin ca aceasta schimbare ar putea avea loc acum. Intel este capabila sa produca viitoarele chip-uri ale iDevice-urilor folosind un proces de fabricare de 14nm, actualii parteneri ai companiei din Cupertino nefiind capabili sa produca suficient de multe componente de acest gen folosind acelasi proces de fabricare.

  Desi vorbim despre un zvon, acum pare un moment potrivit pentru Apple pentru a profita de cei de la Intel, insa ramane de vazut daca va gasi o modalitate de a incheia un contract.