Apple refuza publicarea in App Store a oricarui tip de aplicatie care incearca sa beneficieze de pe urma popularitatii Flappy Bird

  Dupa mai bine de o saptamana de zile de isterie generata de catre aplicatia Flappy Bird, iata ca incepand de zilele trecute compania Apple a decis sa refuze publicarea in App Store a oricarui tip de aplicatie care incearca sa beneficieze de pe urma popularitatii Flappy Bird. Mai exact, Apple respinge orice aplicatie care utilizeaza denumirea Flappy in titlul sau, spunandu-le dezvoltatorilor ca ei incearca sa se foloseasca de denumirea unui titlu popular pentru a isi face aplicatia recunoscuta.

  Problema este ca majoritatea aplicatiilor din top-ul App Store-ului sunt clone ale Flappy Bird, chiar daca au sau nu aceeasi denumire, iar cu aceasta decizie Apple incearca sa mentina putina ordine in magazinul sau. Desigur ca App Store-ul are probleme mult mai serioase decat blocarea publicarii unor aplicatii foarte slabe, insa cei de la Apple prefera sa se concentreze pe ceea ce nu trebuie, aceasta fiind una dintre practicile lor obisnuite in legatura cu App Store-ul.

  Inainte sa spuneti ca Apple este din nou prea rigida, va aduc in atentie faptul ca Google aplica exact aceleasi masuri pentru Google Play-ul sau.