iPad Air va avea Touch ID in 2014, iPad 4 va inlocui iPad 2 si iata ce alte schimbari pregateste Apple pentru tabletele sale

  Saptamana aceasta v-am spus ca Apple pregateste retragerea de pe piata a tabletei iPad 2 dupa mai bine de 3 ani de zile de disponibilitate pentru utilizatori. Informatiile veneau cu titlul de zvon, insa sunt acum sustinute de o alta sursa, compania americana considerand ca produsul si-a indeplinit obiectivele in lunga perioada de disponibilitate. iPad 2 urmeaza sa fie inlocuita de catre iPad 4 in cursul acestei toamne, cei de la Apple considerand ca acest din urma model are specificatii tehnice mult mai potrivite pentru a sustine iOS 7, dar si iOS 8, iPad 4 urmand a fi readusa in vanzare dupa ce a fost retrasa de pe piata in toamna.

  Separat de aceste doua tablete, Apple urmeaza sa lanseze in cursul acestui an si un nou model al iPad Air, acesta urmand a pastra caracteristicile de design ale actualului produs, hardware-ul fiind imbunatatit. Un chip A8 urmeaza sa isi faca in in iPad Air, iar impreuna cu el Apple intentioneaza sa implementeze si sistemul Touch ID disponibil in iPhone 5S, asa ca vom avea parte de noutati interesante. Partea proasta este ca Apple nu ar intentiona sa lanseze un nou model al iPad Mini anul acesta, concentrandu-se pe alte produse importante, iPad Pro urmand a avea exact aceeasi soarta.

  Desigur ca toate acestea sunt doar zvonuri, insa ele vin de la persoane care in trecut au avut dreptate in legatura cu produsele Apple inca nelansate, asa ca exista sanse foarte mari ca ele sa nu greseasca acum.