Apple si decizia de a oferi iDevice-urilor unele dintre cele mai bune chip-uri grafice pentru terminale mobile

  Saptamana trecuta v-am spus ca Apple a decis sa prelungeasca parteneriatul cu o companie americana numita Imagination Technologies, ea furnizand in momentul de fata chip-urile grafice ale tuturor iDevice-urilor. Apple colaboreaza cu cei de la Imagination de cativa ani de zile, iar acest parteneriat le-a permis celor din Cupertino sa ofere iDevice-urilor cele mai puternice chip-uri grafice de pe piata an dupa an, iar asta fara a afecta in vreun fel autonomia bateriei terminalelor sau experienta de utilizare a dispozitivelor.

  Implementand in chip-ul A7 un procesor grafic PowerVR G6430, cei de la Apple au oferit pentru iPhone 5S sau iPad Air putere de procesare grafica net superioara celei disponibile in noul Google Nexus 5 sau in terminalele care utilizaeaza chip-ul Nvidia Tegra 4. Desi Apple nu utilizaeaza cel mai puternic chip grafic al Imagination pentru terminalele sale, iPhone 5S sau iPad Air, care au deja 5 luni de disponibilitate pe piata, se mentin in fruntea multor teste care compara puterea de procesare grafica a smartphone-urilor s tabletelor.

  Chiar daca noua platforma Nvidia Tegra K1 ofera mai multa putere de rpocesare decat chip-ul A7, pana in toamna acestui an Apple va implementa un chip grafic mai performant care o va depasi in benchmark-uri si va permite dezvoltarea de jocuri mult mai complexe. Practic multumita celor de la Imagination Apple poate oferi utilizatorilor sai performante extrem de bune pe partea grafica, iar decizia de a prelungi parteneriatul ne va oferi in viitor iDevice-uri mai rapide pe partea grafica, dar si jocuri/aplicatii mult mai complexe.

1 COMENTARIU

  1. Andreno 330 e cu 1000 mai slab, gata Apple e net superior :))) nvidia e cu 6000 mai bun ca apple… meh ofera mai multa procesare… oricum va fi depasita in toamna… :)))))))) fanboy fanboy inrait. Sa-ti zic ceva zao… s5 apare luna asta…