Iconita originala a Macintosh-ului ar fi fost inspirata de Henry Matisse

  Cu destui ani de zile in urma in urma a aparut pe internet o poveste care sugera faptul ca iconita originala a Mac-ului a fost inspirata de catre munca depusa de Pablo Picasso de-a lungul anilor. Desi cei de la Apple nu au oferit vreodata detalii in legatura cu alegerile facute pentru design-ul produselor, recent s-a descoperit ca nu Pablo Picasso a fost sursa de inspiratie pentru aceasta iconita, ci pictorul francez Henry Matisse, insa oare conteaza chiar atat de mult?

After a few weeks, I came back to the group and made my presentation. In that presentation, I said that the inspiration for the drawing style was Matisse, whom I so admired as an artist. The idea of the graphics being ‘Picasso style’ was, as I remember, a journalist’s description at the time of the launch. I think since no one ever ask[ed] me or Tom where the influence came from, it became fact. I never stated it publicly, only when asked during design forums.

  Raspunzand la intrebarile unei publicatii americane, unul dintre designerii care a conceput iconita Mac-ului a afirmat ca s-a inspirat din lucrarile lui Henry Matisse in momentul in care a produs iconita, el fiind un fan al fostului pictor francez. Nefiind intrebat in legatura cu sursa sa de inspiratie, graficianul a pastrat totul secret pana acum, desi presa a speculat timp de cativa ani de zile ca Pablo Picasso a fost in atentia sa, insa acum toti stim adevarul.