LG sustine ca LG G Pro 2 are un sistem de securitate mai sigur decat Touch ID

  LG a prezentat recent LG G Pro 2, un nou smartphone Android care are un sistem de securitate care, conform companiei, este mai sigur decat Touch ID-ul din iPhone 5S. Denumit Knock Code, sistemul permite deblocarea unui LG G Pro 2 prin simpla ciocnire a ecranului, 86,367 de combinatii putand fi utilizate de catre posesorii dispozitivului, tiparul acestora putand fi utilizat indiferent daca ecranul este blocat sau nu. Un tipar presupune ca utilizatorul sa atinga de 4 pana la 8 ori ecranul, metoda gandita de catre LG fiind, teoretic, superioara Touch ID-ului.

  Desi numarul foarte mare de tipare face intregul sistem extrem de sigur, utilizarea unei amprente ofera o siguranta mult mai mare dintr-un motiv foarte simplu, exista peste 7 miliarde de oameni pe glob si fiecare are un set de amprente unice. Singura metoda prin care Touch ID-ul a fost pacalit pana acum a implicat preluarea amprentei utilizatorului folosind metode criminalistice si reproducerea acesteia cu ajutorul unor aparate/materiale speciale, asa ca nu oricine poate face acest lucru.

  Desi LG cauta atentia acum, Touch ID-ul a fost si va ramane o metoda extrem de sigura de a proteja un iPhone 5S.

5 COMENTARII

  1. Cum poate fi un gest stupid cu atat de putine combinatii posibile, si care poate fi vazut si invatat de catre straini, mai bun decat amprenta umana?

  2. @Calin vorbesti fara sa gandesti cred. Ai avut vreodata Lg G2 sau Pro? Sunt sigur ca nu! Sunt super telefoane si au un lucru inovativ.