Iata ce aplicatii importante ale Apple sunt afectate de catre bugul SSL rezolvat prin lansarea iOS 7.0.6

  In ultimele zile importanti experti in securitate informatica au analizat bugul de securitate existent in iOS 6 si iOS 7, el permitand unor hacker sa intercepteze traficul SSL facut din iOS sau OS X pentru a crea identitati false pentru website-uri si a fura datele utilizatorilor. Problema a fost rezolvata prin lansarea iOS 7.0.6, insa in OS X utilizatorii raman in continuare vulnerabili, desi un patch neoficial rezolva problema. In ideea de a descoperi aplicatiile afectate de catre aceasta vulnerabilitate, in afara Safari, un expert in securitate informatica s-a gandit sa investigheze problema si in imaginea de mai sus aveti prezentate titlurile pe care trebuie sa le utilizati cu grija.

  Dupa cum puteti observa, in OS X aplicatiile FaceTime, iMessage, Twitter, Calendar, Keynote, Mail, iBooks si Software Update sunt vulnerabile in fata unui atac facut de catre hackeri, acestea fiind unele dintre cele mai utilizate aplicatii ale sistemului de operare. Desi iMessage si FaceTime nu sunt afectate intr-o masura la fel de mare precum celelalte aplicatii, daca Twitter functioneaza avand la baza o vulnerabilitate atat de importanta, atunci problema este foarte mare.

  Apple a promis ca va repara vulnerabilitatea printr-un update al OS X Mavericks, si a versiunilor vechi, insa intre timp este recomandabil sa evitati orice fel de WiFi-uri necunoscute.