Apple reuseste sa obtina clasarea unu proces in care i se cereau daune de 2 miliarde de dolari

  Cu doar cateva saptamani in urma v-am spus ca in Germania o companiei a intentat un nou proces celor de la Apple, cerandu-le daune de 2 miliarde de dolari pentru utilizarea fara drept a unor tehnologii brevetate. IPCom este denumirea companiei care a initiat procesul, iar tehnologia pe care o utilizeaza Apple este una esentiala pentru telefoanele mobile, deci utilizarea unui brevet de inventie pentru a initia un proces si a obtine daune este imposibila.

The chip is used to identify mobile phones used by the emergency services in order to give them priority access to networks when they are heavily congested, such as during a major disaster. Carriers can set their networks to block access to all phones in the vicinity of a major emergency other than those identifying themselves as belonging to police and rescue workers. The chip can be included in the circuitry of either a phone or a SIM.

  Tehnologia respectiva este inclusa intr-un chip special care permite identificarea telefoanelor utilizate de catre angajatii serviciilor de urgenta ale diverselor state, ei avand acces prioritar la retea in momentele in care acestea sunt congestionate. Instanta germana a considerat ca Apple nu poate fi actionata in judecata pentru utilizarea acestei tehnologii, insa acest verdict era preconizat inca de la bun inceput.