iPhone 5S insumeaza deja aproape 20% din totalul iPhone-urilor active la nivel global

  iPhone 5S a fost pus in vanzare in toamna acestui an, iar conform statisticilor publicate de catre o companie specializata pe analizarea pietei terminalelor mobile, dispozitivul companiei Apple insumeaza deja aproape 20% din totalul iPhone-urilor active la nivel global. In doar 5 luni si jumatate de zile, iPhone 5S este aproape de a intrece iPhone 4S in ceea ce priveste gradul de utilizare, iar pana in toamna va reprezenta probabil mai bine de o treime din totalul iPhone-urilor active la nivel global, intrecand inclusiv iPhone 5.

  Desi iPhone 5S este un succes din toate punctele de vedere, nu acelasi lucru il putem spune despre terminalul iPhone 5C, noul dispozitiv al celor de la Apple insumand putin peste 6% din totalul iPhone-urilor active la nivel global, nereusind sa intreaca batranul iPhone 4. Diferenta dintre cele doua dispozitive este foarte mare si in concordanta cu statisticile care spuneau ca iPhone 5S se vinde de 3 ori mai bine decat iPhone 5C, Apple avand probleme mari in a isi convinge clientii ca plasticul nu este chiar atat de rau precum il cred ei.

  Avand in vedere esecul experimentului numit iPhone 5C, exista sanse mari ca Apple sa renunte la comercializarea dispozitivului, insa ramane de vazut cu ce tip de terminal il va inlocui.