Apple ii cere companiei Samsung zeci de dolari pentru fiecare terminal mobile vandut in Coreea de Sud

  In cadrul unui proces deschis intre Samsung si Apple in Coreea de Sud, compania americana le cere coreenilor sa plateasca nu mai putin de 40$ pentru fiecare terminal mobil vandut in respectiva tara ca si taxa de licentiere. Apple sustine ca Samsung incalca 5 brevete de inventie proprii prin terminalele mobile lansate in Coreea de Sud, iar pretul cerut este considerat a fi “corect” de catre americani. Suma ceruta acum este totusi cu 10$ mai mare decat cea propusa de catre Apple pentru licentierea unui intreg portofoliu de brevete de inventie, aceasta propunere fiind facuta in cursul anului 2010, Samsung refuzand-o.

  Avand in vedere refuzul celor de la Samsung, Apple incearca acum sa obtina cat se poate de multi bani de la producatorul coreean, brevetele sale de inventie acoperind tehnologii pentru: cautare unificata, sincronizare de date, sistemul de deblocare din LockScreek, sistemul de autocompletare a datelor in campuri text si sistemul care transforma numerele de telefon in link-uri. Problema pentru Apple este ca suma ceruta pentru licentierea acestor brevete de inventie este de 4 ori mai mare decat suma standard platita in industrie, asa ca pretentiile sale au sanse mici de a fi acceptate.

  Desi Apple se asteapta ca instanta sa ii accepte pretentiile si ca Samsung sa fie nevoita sa creasca pretul dispozitivelor sale pentru a plati aceasta taxa de licentiere, in final e putin probabil ca lucrurile sa se desfasoare asa cum isi doresc americanii.

1 COMENTARIU

  1. In cazul in care justitia coreana ar fi fair play, i-ar da castig de cauza la Apple si ar obliga Samsung la despagubiri exorbitante.
    In cazul in care presedintia coreana ar fi fair play, ar anula decizia.
    M-as prapadi de ras.