iWatch ar putea include un nou tip de senzor indisponibil in alte smartwatch-uri

  iWatch se afla in proces de dezvoltare de mai bine de un an de zile in cadrul Apple, iar conform zvonurilor aparute in ultimele luni, lansarea smartwatch-ului ar urma sa aiba loc in toamna acestui an. Lansarea iWatch ar putea avea loc in acelasi timp cu lansarea iOS 8, iar conform unui zvon recent Apple ar putea implementa un senzor pentru detectarea expunerii indelungate la raze ultraviolete. Senzorul a fost lansat in luna februarie, iar separat de detectarea expunerii indelungare la raze ultraviolete, acest senzor poate detecta, ritmul cardiac, nivelul oxigenului din sange si poate oferi optiuni pentru controlarea dispozitivelor folosind gesturi.

These chips measure UV exposure to aid those with elevated risk of sunburn or just a general concern about excessive sun exposure, and we believe they may be of appealing to OEMs looking to differentiate in a crowded market. To that end, while these products have seen little public hype thus far, we believe SLAB has a win in Apple’s upcoming iWatch (late 2H14 or early 2015).

  Desi aceasta este prima oara cand aflam despre implementarea unui asemenea tip de senzor, daca Apple a testat prototipuri ale sale inaintea lansarii oficiale, atunci exista sanse mari sa il avem disponibil. Dupa cum v-am spus deja cu mai bine de o luna in urma, compania Apple pregateste o aplicatie Healthbook pentru iOS 8 in care va colecta informatii de la princialii senzori disponibili in iWatch, iar acesta nou va interactiona cu ea, indiferent ce tipuri de informatii va oferi pentru utilizatori.

  Prezentarea iWatch urmeaza sa aiba loc in luna septembrie a acestui an, lansarea sa putand coincide cu lansarea iPhone 6 din luna septembrie.